Ismét kikapott a Sepsiszentgyörgy a román bajnokságban

Vágólapra másolva!
2022.08.30. 18:15
null
Fotó: Tókos Csaba (archív)
A román SuperLiga 8. fordulójában az FCU Craiova 1–0-ra megverte a Sepsi OSK-t.

ROMÁN SUPERLIGA
8. FORDULÓ
FCU Craiova–Sepsi OSK 1–0 (1–0)
Zsilvásárhely,
Városi Stadion, 1000 néző. V: Fesnic
FCU Craiova:
R. Popa – Negru, Duarte, A. Grigore, Huyghebaert – S. Sidibe, S. Asamoah, Albu (Papadopulosz, 78.), Van Durmen (Bahassa, 66.) – Iancu (Ganea, 78.), Balan (Marquet, 66.). Vezetőedző: Marius Croitoru
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Ispas, a szünetben), Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Aganovic, 62.), Paun – Barbut (Golofca, 70.), Matei (Achahbar, 62.), Stefanescu – Tudorie (M. Rondón, 62.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: S. Sidibe (44.)
Kiállítva: S. Sidibe (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Három nap alatt másodszor kapott ki a román élvonalban a Sepsi OSK, ám az FCU Craiova elleni, Zsilvásárhelyen játszott találkozó egyetlen góljának szabályossága erősen vitatható.

A videobíróról szólt az első félidő, amelyet a szögleteket sorozatban rúgó Sepsi kezdett jobban, de Alexandru Tudorie csak lesről tudott betalálni a hazai kapuba. Ez még könnyű feladat volt a VAR-nak, de nyolc perccel később, Claudiu Balan közeli találatánál már percekig méregették a millimétereket, amíg a craiovai gólt is érvénytelenítették.

A Sepsi ijedtében újra támadásba lendült, de a szentgyörgyi lövéseket rendre blokkolta André Duarte, a fejesek fölé szálltak, a hetedik vendégszöglet után pedig Nicolae Paun egy méterről a lécre vágta a labdát. Az FCU pedig büntetett, Sékou Sidibe nyolc méterről, estében lőtt a hálóba – és hiába vette át kézzel (is) a labdát, a hosszas videózás után ezúttal jogosnak látták a gólt.

A szünet után töredezettebb és jóval eseménytelenebb volt a játék, a Sepsi játékából teljesen eltűnt a fantázia, a Craiova pedig csak tartani próbálta az eredményt. A 69. percben a Marius Stefanescut letalpaló Sékou Sidibe megkapta második sárgáját, de az emberelőnybe került szentgyörgyiek hiába jutottak el 14 szögletig, a próbálkozások Mihai Balasa fejesét és Aganovic oldalról kapura küldött szabadrúgását leszámítva nem találtak kaput, azokat pedig védte Robert Popa.

A Sepsi így hasonló körülmények között vesztett, mint szombaton otthon a Rapid ellen: jó első félidő után a másodikban kilátástalanul futott az eredmény után. 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Paun megrúgja Duartét, nagyon fáj neki... Nyilván. Elment vele egy perc.

Ionel Ganea 49 válogatott meccsén 19 gólt lőtt, légióskodott a VfB Stuttgartban és a Wolverhamptonban is.

90+1. perc Ganea nagyot rúg a balon Golofcába... nincs újabb sárga. Aganovic Détári-szögből kapura lő, jobbal, de védi a kapus a középre szálló labdát.

Három perc a ráadás.

90. perc Ninaj a 16-oson belül, de szereli őt Grigore.

88. perc George Ganea hatalmasat rúg Ispasba, sárga lap.

86. perc Ispas rosszul éri el az ötös bal sarkánál Aganovic mesteri keresztpasszát, kirúgás.

Pályán Goerge Ganea is, a nagy Ionel Ganea 23 éves fia. A volt interes Paramatti nem teljesen egészséges, de a kispadra leült.

84. perc Marquet jobbal a bal felső fölé nyes egy kissé jobbról, 23 méterről járó szabadrúgást.

81. perc Egy jobb oldali Aganovic-szögletet a bal alsóba fejelne tízről Balasa, kissé balról, de Popa vetődve eléri a labdát!

80. perc Aganovic lő ballal kapura 16-ról, Grigore belelép a labdába, az ötös bal sarkáról ballal bevetődve kapura lő Rares, de blokkol Duarte! Ki más?!

78. perc Beáll a harmincéves görög játékos, Kirjakosz Papadopulosz is, 35-szörös válogatott. A Lipcsében, a HSV-ben és a Leverkusenben is játszott.

74. perc Paun lő a jobb alsó felé kapura 21-ről, középről, közbelép azonban Duarte, Korner, amelyet középre fejel jobbról Aganovic, de erre is odaért Duarte.

70. perc Barbut le, Catalin Golofca le.

70. perc EZ NEKI A MÁSODIK!

69. perc Sekou Sidibe
kap sárga lapot Stefanescu felrúgásáért.

A hazaiaktól Terell Ondaan, Lorenzo Paramatti és Juan Bauza sérült.

67. perc Futball! Ballal középről, félmagasan kapura lő Balassa elől Bahassa, de középre. Kapuscsemege, de hálás közöség már ennek is örül ebben a második félidőben.

65. perc Van Durmen helyett Yassine Bahassa, Balan helyett Francois Marquet a házigazdánál. Egy francia és egy belga légiós a pályán.

62. perc Mario Rondón, Anass Achahbar és Adnan Aganovic beáll, lemegy Tudorie, Matei és Jonathan Rodríguez.

58. perc A középcsatár Tudorie lemarad Stefanescu balról laposan kapu elé lőtt labdájáról.

55. perc 60 százalékban a Sepsinél a labda, de helyzetek nincsenek, kellene egy jó irányító a pályára.

50. perc Kemény belemenésekkel, mezőnyharccal.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Rares Ispas be, Dumitrescu le.

A tízszeres szlovák válogatott támadó az elmúlt évben a Mamelodi Sundowns futballistája volt, amely tavaly 700 ezer eurót fizetett érte a szentgyörgyieknek. A dél-afrikai együttesben Pavol Safranko 28 mérkőzésen hétszer volt eredményes, most pedig szabadon igazolható játékosként tér vissza a Sepsihez, bár a román topcsapatok közül a FCSB is csábította.

Visszatért a Sepsi OSK-hoz a székelyföldi klub történetének legjobb élvonalbeli gólszerzője, a 2019 és 2021 között 67 Liga 1-es talákozón 17 találatig jutó Pavol Safranko.

Egy kis örökmérleg: 4 mérkőzés, 3 Sepsi-sikerrel és egy iksszel, 2, ill. 9 rúgott góllal.

E párharc legjobb góllövője:
Kevin Luckassen 2

45+7. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+5. perc Sekou Sidibe meg kezez a 16-os előtt, szabadrúgás és sárga lap. Jobbal 25-ről kapura lőtt Paun, a szélső meg blokkolt. Stefanescu ballábas szabadrúgása a sorfalról a léc fölé megy, a szöglet rossz, kifjelik a védők.

45+4. perc Branislav Ninaj kap sárga lapot Sidibe ellökéséért, egy Sepsi-szabadrúgás előtt történt a lökés.

45+2. perc Sajnos nem volt eléggé kéz a kéz, gól a gól.

Nem volt lökés, de kézzel vette le a labdát!

Sidibe ismét térdelve imádkozik a VAR alatt...

44. PERC VEZET A HÁZIGAZDA, SEKOU SIDIBE Asamoah passza után lecselezi az ötös jobb sarkán a magát könnyen megadó Dumitrescut, majd ballal a rövid, azaz a bal alsó sarokba lő. 1–0!

40. perc Dimitrov ível az ötös bal sarka elé, Negru elesik, de a léc fölé fejeli a labdát Matei.

37. perc Dimitrov jobb oldali beadását az ötös bal sarkáról Negru elől a léc fölé fejeli Stefanescu.

34. perc Ninaj szereli az ötös előtt becsúszva Iancut, tovább! Megúszta a Sepsi... Egy bal oldali beadás után elálmélkodott Balasa, Iancu szépen fordult le róla, de nem lőtt ballal, közbe tudott lépni Ninaj.

32. perc LÉC, egy jobb oldali Matei-szögletet az ötös jobb sarka elől a kapu jobb sarka elé fejel Dimitrov, Paun jobbal két lépésről a lécre vágja a labdát!

31. perc Remek kontra, Tudorie sarkazását Matei jobbal kapura teszi a 16-os jobb sarkáról, de közbelép Duarte, korner.

29. perc Negru lő jobbal a jobb felső fölé nem sokkal kissé jobbról, 24 méterről.

26. perc Barbut az ötös jobb sarka előtt, középre passzolna jobbal Rodrígueznek, de közbelép Duarte.

21. perc DE NEM GÓL, a VAR megerősíti, les volt!

Sidibe térden állva imádkozik...

18. PERC VEZETNEK A VENDÉGEK? Sidibe jobbról, az ötös sarkáról kapura lő, Niczuly kiüti a labdát, de rossz helyre nagyon, CATALIN BALAN Ninajt megelőzve jobbal, bevetődve két méterről, középről a kapuba lő.

17. perc Rodríguez jobbal feladja a labdát a kapusnak 17-ről, középről.

15. perc Sidibe jobbról rosszul ad be, kecsegtető helyzetből, a másik oldalon Ninaj szereli Van Durment, de Dimitrovot szereli Albu, az indítást az ötösről elhalássza Sidibe elől Balasa.

10. perc Dimitrov remek passzát Tudorie higgadtan a jobb alsóba lövi az ötös jobb sarka elől, de les. A VAR szerint is.

7. perc Rodríguez szereli szépen a 16-os előtt a meginduló Iancut, majd Paun hatalmasat rúg Van Durmenbe.

5. perc Matei bal oldali szögletét Ninaj az ötös elől a jobb sarok mellé fejeli.

4. perc Popa kiejt egy kósza fejest, lecsap rá Balasa, Stefanescu meg ballal az ötös bal sarkáról egy védőbe lő, Huyghaeabertről Duartére pattan a labda, onnan meg a jobb alsó mellé.

3. perc Popa kikapja a jobb felső sarok elől Matej 24 métreres, kissé jobbról meglőtt szabadrúgását.

2. perc Helyzet lehetne, de rosszul kezeli le Stefanescu az ötös bal sarkán Barbut ballal jobblábas, jobb oldali beadását.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és a piros nadrágban, a vendégek tiszta sötétkékben.

Hazai pályán vesztette el idei bajnoki veretlenségét a Sepsi OSK: a székelyföldi csapat a román SuperLiga 7. fordulójában vezetést szerzett ugyan a Rapid ellen, de a bukarestiek még az első félidőben fordítottak. A második játékrészben nem változott az eredmény, a vége 1–2 lett.

A FCU Craiova ellenben gólkirályát, az olasz Andrea Compagnót adta el az FCSB-nek, a bukaresti klub másfél millió eurót ad az előző idényben tizenkét, a mostaniban pedig már öt gólt szerző és ezzel a góllövőlistát vezető támadóért.

A hétfői utazás előtt a Sepsi hivatalosan is elbúcsúztatta csapatkapitányát, Bogdan Mitreát, aki a másik craiovai csapathoz, a CS Universitateához igazol. Az olténiai klub 250 ezer eurót, a 34 éves védő szerződésében szereplő kivásárlási árat fizeti a szentgyörgyieknek.

NINCS SOK IDEJE a sebek nyalogatására az idény első bajnoki veresége (1–2 otthon a Rapid ellen) után a Sepsinek, merthogy kedden már újra pályára kell lépnie. A szentgyörgyiek a FCU Craiova vendégei lesznek, ám a találkozót a craiovai stadiont egy egész hónapra elfoglaló zenei fesztivál miatt Zsilvásárhelyen rendezik.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ U. CRAIOVA–SEPSI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik