Kleinheislerék nyerték a rangadót, Osijek–Dinamo Zagreb 1–0!

Vágólapra másolva!
2022.10.29. 17:30
null
Fotó: NK Osijek
A horvát labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának rangadóján az Eszék hazai pályán 1–0-ra legyőzte a címvédő és listavezető Dinamo Zagrebet!

 

HORVÁT 1. HNL
15. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb 1–0 (0–0)
Eszék,
Városi Stadion, 7609 néző. Vezette: Strukan
OSIJEK:
Ivusic – Grzan, Zaper, Cseberko (Bralic, 73.), Leovac – Jugovic, Nejasmic, Kleinheisler – Caktas – Miérez, Beljo (Mance, 90.). Vezetőedző: Rene Poms
DINAMO:
Livakovic – Sz. Risztovszki, Lauritsen (Peric, 57.), Théophile-Catherine, Stefulj (Petkovic, a szünetben) – Misic – Bockaj, Ivanusec, M. Baturina (Ademi, a szünetben), Spikic (Orsic, 90.) – Drmic (Emreli, 70.). Vezetőedző: Ante Cacic
Gólszerző:
Miérez (85.)

Kleinheisler László felépült a Dinamo elleni bajnoki rangadóra, amelyet az ősz legfontosabb horvátországi mérkőzésének neveztek a sajtóban. A magyar középpályás jól játszott az első félidőben, a szokásos lelkes és hasznos mezőnymunka mellett három lövése nem sokkal kerülte el a világbajnokságra készülő Livakovic kapuját.

Két hatalmas helyzetet is kihagytak a szünetig a hazaiak, a kettő között Beljo lövése a kapufán csattant. Sorra kapták a sárga lapokat az egyre elkeseredettebben dolgozó zágrábi védők, azaz érett a hazai gól.

Amelyet végül nem láthattak a Dinamo-kaputól távol ülők, ugyanis a városban egész nap jelen lévő köd estére igencsak „besűrűsödött”, a mérkőzés követésében a színes labda sem sokat segített egy idő után.

A szünetben beállt a vendégekhez Bruno Petkovic (akit minden bizonnyal szintén látunk a téli világbajnokságon), a csapatkapitány Ademi, majd nem sokkal később az Eszék-nevelés, kétszeres válogatott Peric is – az év elején 2.7 millió euróért eladott Bockaj kezdőként lépett pályára a Dinamóban, és kapott néhány „kedves” szót a hazai közönségtől, amikor reklamált.

Köd előttük, köd utánuk…


Néhány veszélyes zágrábi támadást megúszva a hajrában eldöntötte a mérkőzést az Eszék, Ramón Miérez kapott egy jó labdát a köd leple alól a középpályáról, és a tizenhatosról a bal alsóba lőtt. Petkovic két ziccerét védte a másik oldalon válogatottbeli csapattársa, Ivica Ivusic, volt két fontos mentése a tizenhatosán belül Kleinheislernek – megnyerte a rangadót az Eszék, ezzel is jelezve, hogy immáron egyenrangú fele a pályán odahaza bármelyik csapatnak.

Meglehet, ezzel a fontos győzelemmel búcsúzott a csapat stadionja is, hiszen a folytatásban, jövőre már az új, impozáns arénában, a Pampas városrészben felépülő 13 ezres létesítményben fogadja ellenfeleit a csapat.

A gólpasszt adta…

 

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. perc Amer Hiros
kap sárga lapot reklamálásért... mert elvette a VAR a gólt les miatt.

90+5. perc Kleinheisler indítja a bal oldalon egy csapattársát, aki ballal középre ad, ANTONIO MANCE jobbal a bal alsóba lő.

Öt perc a ráadás.

90. perc Antonio Mance Beljót, Mislav Orsic Spikicet váltotta.

89. perc Emreli lő az ötös jobb sarka elől jobbal a rövid felső mellé. Nem is, a kapu fölé, egy közeli kamera képén látszottak az események.

87. perc Ivusic véd egy 12 méteres, jobblábas lövést. Petkovic próbálkozott a köd leple alatt.

Nem tudja senki sem, ki ívelt a félpályáról az ék elé.

85. PERC VEZET AZ ESZÉK, RAMÓN MIÉREZ! Kissé balról, 17 méterről ballal a bal alsóba lő Théophile mellől. 1–0!

78. perc KIMARAD, Beljo kap jó indítást, és hétről, a kapussal szemben állva... a labda mellé rúg! Ápolni kell a nekicsúszó Bockajt.

A hazai Leovacot a nyáron 300 ezer euróért vette az Eszék a Dinamótól.

77. perc Bockaj ballal a bal alsó mellé lő 18-ról, középről.

74. perc Ante Cacic kap sárga lapot reklamálásért.

Fotó: NK Osijek
Fotó: NK Osijek

73. perc Slavko Bralic váltja.

71. perc Cseberkót kell hosszasan ápolni a gyepen. A jobb bokáját kötözik.


69. perc Nyom a Zagreb, Beljo is hátramegy védekezni. Kontra, Nejasmic elveszítette a labdát a jobb oldalon a közönség hangjából ítélve...

67. perc
Kleinheisler első középtávoli lövése a védőké, a második... a kapusé.

62. perc A hazai B-közép most görögtüzeket gyújt, azon a részen sokkal jobban látni a mérkőzést.

Peric 197 centiméter magas, kétszeres válogatott.

61. perc Kleinheisler bal oldali beadását kifejeli Bockaj az ötös és az érkező Beljo elől.

58. perc A hazai drukkerek renegeteg papírgurigát dobtak a pályára, áll a játék takarítás miatt. Ilyen árak mellett ez egyre költségesebb szórakozás...

57. perc Az Eszék-nevelés Dino Peric be, Lauritsen le.

53. perc Sztefan Risztovszki lekönyökli Miérezt a köd leple alatt. De lebukik: sárga lap.

47. perc Miérez jobbal a bal felső felé lő 13-ról, magabiztosan fogja a labdát Livakovic.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Baturinát Bruno Petkovic, Stefult Arijan Ademi váltja. A 19 éves Martin Baturina a ferencvárosi Roko Baturina testvére. Roko most az NK Mariborban játszik kölcsönben. A Fradi anno 700 ezer eurót adott érte

Egy magentaszínű labdát hoznak magukkal a hazai játékosok.


E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Szudani 7
Duje Cop 6
Junior Fernandes 5
Sammir 5
Ángelo Henríquez 4

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc KAPUFA, Caktas jobbról jobbal laposan középre gurít, jobbal a bal oldali kapufa tövére lő Beljo! A kipattanót jobbal kapura teszi ötről Miérez, de véd szép mozdulattal a léc alatt Livakovic!

43. perc Fejen rúgja ballal Miérezt Lauritsen, de nincs sárga lap. Így nincs kiállítás sem...

Eközben a debreceni legenda, Ante Erceg...


39. perc Alakul, kissé balról, 12-ről nem sokkal lő jobbal a bal alsó mellé Kleinheisler! Beljo passzából.

38. perc Leovac bal oldalról középre szálló, ballábas beadását nem sokkal fejeli a bal alsó mellé az ötösről Caktas!

Egyre sűrűbb a köd.

A hazaiakról Brlek sérült, a vendégektől Bosko Sutalo maródi.

30. perc Kleineisler ballal nem sokkal lő a bal felső fölé kissé balról, 21-ről. Egy fél méternyirel. Ugyanez a hazaiak honlapján: "Laszlov snažan udarac, lopta ide iznad grede".

29. perc Kleinheisler megindul Miérez passzával a bal szélen, középre ad, Miérez lekészíti a labdát most Nejasmicnak, aki jobbal 17-ről lő... egyenesen az elévetődő Misicbe.

24. perc Kissé balról, 15-ről jobbal Ivanusec a bal, azaz a hosszú sarok mellé lő.

19. perc Ismét Kleinheisler lő kapura, de nem pontos ez a lövés sem. Leovac ballal kissé közelebbről, 17-ről lő a bal alsó mellé.

Egy kis örökmérleg: 137 meccs, 20 eszéki és 86 zágrábi sikerrel, 115, ill. 269 rúgott góllal.

16. perc Caktas 24-ről a sorfalba rúgja a szabadrúgást.

15. perc Miérez is kap egyet, ő Rasmus Lauritsentől. A védő is kap egyet. Sárga lapot.

13. perc
A sértett beadása a kapusé.

12. perc Daniel Stefulj ellöki a jobb szélen Caktast, sárga lap.

9. perc Nagyon kemény a meccs, mezőnyharc, majd Spikic lő az ötös jobb sarka elől jobbal és ballal is kapura, de mindkétszer blokkol Grzan!

5. perc Ivusic védi Baturina jobblábas, 12 méteres lövését, emelését, Drmic jobb oldali beadása után, de les.

3. perc Kleinheisler jobbal nem sokal lő a bal alsó mellé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Közepes köd Eszéken, a hazaiak kék-fehér mezben, a vendégek kék mezben és fehér nadrágban.

Rene Poms hozzátette, miként csapatán, úgy rajta sincs nyomás, és a munkájára koncentrál, így azzal sem foglalkozik, hogy az őszi szezon zárásához közeledve az eszéki szerződése miként alakul.

A Dinamo hazai pályán 4–0-ra kikapott a Milantól, és november másodikán a Chelsea vendége lesz a Bajnokok Ligájában.


„A feladat nagy, ugyanakkor megvan a receptünk arra, hogy a zágrábiak ellen hogyan tudnánk eredményesen futballozni – folytatta Poms. – Játékstílusunkon nem szeretnénk sokat változtatni, ugyanakkor a Dinamo biztosan úgy érkezik, hogy támadni akar, ezt pedig nekünk is figyelembe kell vennünk, vagyis biztosan nagy figyelmet szükséges fordítanunk a védekezésünkre. Sok szurkolót várunk a meccsre, előttük is szeretnénk bizonyítani. A vendégek a Milan után ellenünk szeretnének javítani, hogy pozitív élményekkel utazhassanak a következő héten Londonba.”

Amely azért is mérföldkő lehet az egyesület életében, mert többen is úgy kalkulálnak, a szombati lehet az NK Osijek utolsó hazai bajnokija a 18 ezres, ugyanakkor már igencsak „lelakott” Városi Stadionban; a bajnokság 2023-as folytatása során pedig már az új, és természetesen impozáns arénában, a Pampas városrészben felépülő 13 ezres létesítményben fogadja ellenfeleit. A tágabb régiót tekintve is legmodernebb stadionba történő költözésig ugyanakkor még van némi idő, és fontos feladatok várnak az Eszékre, ilyen a Dinamo elleni meccs is.

„A hét elején ugyan még nem, de a napokban már sokat javult László állapota – fogalmazott az eszéki szakvezető, az osztrák Rene Poms. – Igazából a mai nap folyamán dőlhet el, hogy számíthatunk-e rá a Dinamo elleni rangadón. Bízunk abban, hogy pályára léphet ezen a fontos mérkőzésen.”

 

A szlavóniaiak elszenvedték első vereségüket Rene Poms vezetőedző irányítása alatt, múlt szombaton hét veretlen bajnoki után 4–1-re kikaptak Varasdon. Az Eszék egyetlen gólját Kleinheisler László szerezte, akit a „horvátok barokk fővárosában” le kellett cserélni az első félidőt követően. Ahogyan arról a mérkőzést követően beszámoltunk, a magyar válogatott labdarúgó elmondta, a térde sérült meg egy belépő miatt, és a hazafelé tartó csapatbuszra is úgy szállt fel, hogy komoly fájdalmai voltak. Aligha véletlen, hogy az Osijek–Dinamo rangadót felvezető sajtótájékoztatón is Kleinheisler állapota volt az egyik központi téma.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ OSIJEK–DINAMO ZAGREB MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik