Kellett egy kis szerencse is: győzött a Sepsi a 113 perces csatában

Vágólapra másolva!
2022.09.10. 12:00
null
Fotó: Tókos Csaba
A román SuperLiga 10. fordulójában a Sepsi 2–1-re nyert a sereghajtó Chindia Targoviste otthonában.

ROMÁN SUPERLIGA
10. FORDULÓ
Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–2 (1–1)
Ploiesti,
Ilie Oana-stadion, 300 néző. V: Flueran
Chindia: D. Moldovan – E. Orozco, Boldor, Celea, Ionita – Negut (A. Serban, 67.), Vorobjovas, Ahmatov (Passaglia, a szünetben), Popadiuc (Dumitrascu, a szünetben) – D. Popa ( N. Chamed, 82.), G. Cooper (Grubacs, 54.). Vezetőedző: Adrian Mihalcea
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, D. Ciobotariu, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Safranko, 67.), Paun – Barbut (Gheorghe, 62.), Aganovic (Francisco Júnior, 83.), Stefanescu – M. Rondón (Tudorie, 82.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: G. Cooper (43.), ill. M. Rondón (37. – 11-esből), Gheorghe (81. – 11-esből)

Elsősorban a Chindia Targoviste védői által elkövetett könnyelmű szabálytalanságoknak köszönhetően szakadt meg szombat délben a Sepsi OSK hármas vereségsorozata a román élvonalban, a székelyföldi csapat ugyanis két büntetőből lőtt góllal verte meg a sereghajtót.

A saját – túl lassan épülő – stadion híján negyedik élvonalbeli szezonjában is ploiesti-i albérletben játszó Chindia sereghajtó létére is támadólag lépett fel a Sepsi ellen. Daniel Popa azonban két nagy helyzeténél is késlekedett, előbb Niczuly Roland kapus vetődött elé az ötösön, majd Denis Ciobotariu szerelte hátulról a csatárt – az első félórában egyértelműen a hazai csapat volt veszélyesebb.

Aztán Adnan Aganovic és Marius Stefanescu lövései csak kevéssel mentek fölé, a gólt viszont Rasszembek Ahmatovnak köszönhette a Sepsi, aki a labdát birtokolva rúgott bele Nicolae Paunba. A büntetőt Mario Rondón lőtte be, a szentgyörgyi előny azonban alig hat perc alatt elolvadt, mert Cristian Negut centerezése után Godberg Cooper elszakadt a védőktől, és hat méterről a léc alá fejelte a labdát. A félidő legvégén Stefanescu is szeretett volna büntetőt kapni, de a videóbíró nem látta szabálytalannak Doru Popadiuc belépőjét.

Szünet után már óvatosabb focira váltottak a jóval hátrább védekező hazaiak, a Sepsi támadásaiból viszont a fantázia hiányzott. Rondón fejesét és Stefanescu kapáslövését pedig Dinu Moldovan védte, de tíz perccel a vége előtt újabb büntetőhöz jutottak a szentgyörgyiek, amikor Juan Pablo Passaglia taposott rá az alapvonalról (rosszul) beadó Rondón lábszárára.

A venezuelai csatár nem is tudta folytatni a játékot, így ezt a tizenegyest a csereként beállt Ion Gheorghe lőtte be.

A vége azonban így is forró volt, a ráadás-percekben Niczuly és Branislav Ninaj ütközése után Andrei Serban az üres kaput célozhatta meg a tizenhatos vonaláról, de fölé vágta a labdát, majd a 98. perc Ninaj lába egy felszabadításnál Daniel Celea fejét is eltalálta, de sem Viorel Flueran bíró, sem a VAR nem látta büntetőnek az esetet.

PERCRŐL PERCRE



90+10. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Megúszta a Sepsi...

90+9. perc BÜNTETŐ? Ninaj késlekedik egy beadás után, majd jobbal fejen rúgja mentés címén a fejeli akaró, kissé lehajoló hazai bekket, a csapatkapitány Celeát. NEM, SZABADRÚGÁS KIFELÉ!

90+5. perc Folytatjuk.

A két vendégjátékos összefejelt, miközben a kapus elpaskolta a labdát a komorói válogatott Chamed elől. Ápolás, hosszas.

90+3. perc Serban jobbal 17-ről, kissé jobbról a bal felső fölé lő nem sokkal, előtte Niczuly és Ninaj összefutott egy beadás után.

90+3. perc Tudorie lesre fut.

90. perc Hat perc a ráadás!

A rutin dönt? A hazai csapat átlagéletkora 26 év és 4 hónap, a Sepsié 26 év és 9 hónap. A két kezdő közül két évvel idősebb volt az OSK-é.

83. perc Aganovic helyett Francisco Júnior.

82. perc Daniel Popa le, Nasser Chamed be, Rondónt Alexandru Tudorie váltja. Csatárcserék.

81. PERC ION GHEORGHE jobbal a jobb alsóba lő, Moldovan nem érte el: 1–2!

80. PERC BÜNTETŐ! A kissé balról beadni akaró Rondón sípcsontját majdnem eltöri Juan Pablo Passaglia. Csak sárga lap.

77. perc Gheorghe beadását az ötös jobb sarkára fejeli Celea, az ötös jobb sarkáról jobbal a kapusba lő Stefanescu.

76. perc Ninajt szerelik egy jobb oldali beadás után az ötösön, nincs 11-es. A VAR szerint sincs.

68. perc Rondónt szereli Orozco nagy nehezen az ötös előtt. Kontra, Branislav Ninaj ellöki a jobb szélen meginduló Grubacst. Sárga lap és ivószünet. Nem, csak ivószünet. És még szabadrúgás sem!

67. perc Pavol Safranko be, Rodríguez le, szűrő helyett ék, Andrej Serban meg Negutot váltja.

A Sepsi egyszer kapott ki idegenben ebben az idényben, egy sikerre három iksz jutott.

65. perc Rodríguez a 16-os elől nagyon rosszul ad be egy szabadrúgást, kirúgás.

Szép város Tirgovics



62. perc
Barbut elfáradt, Ion Gheorghe váltja.

57. perc A jobb alsó előtt ráhajol Rondón 17 méteres, ballábas lövésére Moldovan.

56. perc Passaglia 27-ről a kapus elé lő.

54. perc Cooper le, Szergej Grubacs be. A Chievo volt légiósa, montenegrói U21-es válogatott.

52. perc Orozco odarúg Stefanescunak, második sárga lap helyett... kap egy utolsó szóbeli figyelmeztetést. Ápolás a pályán.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Ahmatov helyett Juan Pablo Passaglia, Popadiuc helyett Denis Dumitrascu a hazaiaknál. A meccs előtt a hálót, most a bírói technikát kellett reparálni.

E párharc legjobb góllövői:
Goran Karanovic 2
Adnan Aganovic 2
Cristian Negut 2


Egy kis örökmérleg:
10 mérkőzés, egy Chindia- és 5 Sepsi-sikerrel, 7, ill. 13 rúgott góllal.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Nem, jelzi a VAR.

45+3. perc A beadás pocsék, de középen ellökik Stefanescut... Nem ért 11-est? Popadiuc lépett oda.

45+2. perc Centiméterekkel a 16-os előtt rúgja fel Stefanescut Esteban Orozco.

Két perc a ráadás.

45. perc Aganovic 15 méteres, jobblábas lövését eléri az ötös előtt az 5-ös, azaz Vorobjovas.

Negut adta a gólpasszt a jobb szélről, jobbal.

43. PERC GOLDBERG BARRY COOPER is belelendül sajnos, nagy gólt fejel öt méterről, középről a jobb felső sarokba Ciobotarui és Ninaj közül. 1–1!

Rondón: 15 meccs a Sepsiben, 4 gól, 0 gólpassz. Szóval belelendül lassan.

Az utolsó 3 Sepsi-gólt mind Rondón szerezte, a bajnokságban utoljára 7 meccsel ezelőtt lőtt más Sepsi-játékos gólt – jelentik Kolozsvárról.

41. perc Ismét Popadiuc, a bal szélen menne el, de hárman is körülveszik. Dimitrov szereli végül.

40. perc Niczuly Popadiuc elé tol egy beadást, de kisegítik a védők a kapust, aki elkapja aztán a jobb alsó előtt Cooper jobbról érkező, 16 méteres ívelését.

A hazaiak még nem nyertek a bajnokságban, háromszor ikszeltek.

37. PERC BENT IS VAN, MARIO RONDÓN jobbal a bal alsóba lő, az Espanyol-nevelés Moldovan jobbra el. 0–1!

35. perc BÜNTETŐ, Paunt felrúgja Ahmatov a 16-oson belül, teljesen fölöslegesen. A légiós nézelődött, nem rúgta el a labdát, Paun odaugrott, és őt érte a rúgás.

33. perc Szép, ballal nem sokkal lő a jobb felső mellé 24-ről, középről Stefanescu.

Ő nem a volt pápai Orozco.

28. perc Vagy közeli, Dumitescu beaádsát ballal kapura vágja az ötös bal sarka elől Barbut, Orozco odalép, Ahmatov is, ápolni kell őket.

27. perc Nagyon szép akció végén Aganovic passzát elcsípi a 16-oson Orozco. A hazaiak öt védővel és három szűrűvel védekeznek, kellene pár távoli lövés.

25. perc Negrut bal oldali beadása Niczulyé.

24. perc Ivószünet.

20. perc
Popadiuc beadása Niczulyé, ő a csapatkapitány.

17. perc NAGY MENTÉS, Popa nem lő az ötös elől jobbal, közbelép a hibázó Dimitrov helyett Ciobotariu, és szereli. De előtte a bal szélről három csel után jobb külsővel zseniális passzt adott Negut. Nem viccelünk, ez Sócrates, Zico és Diego Maradona szintje volt.

13. perc Barbut és Cooper jelentkezik egy gyenge, 16-os előtti lapos lövéssel, majd Rasszembek Ahmatov kap sárga lapot Rodríguez megrúgásáért.

10. perc
Mezőnyharc, sepsis fölénnyel. 60 százalékban a Sepsié a labda.

Nincs saját stadionjuk, évek óta húzza le a Chindia a nézőszámot – jelentik.

5. perc Niczuly eléri a bal alsó sarok előtt Popa jobblábas, nyolcméteres lövését, majd kivetődik bátran a támadó elé, szöglet. A beadást kifejeli Ninaj. Ahmatov szépen indította a támadást az imént.

1. perc Veszélyes Stefanescu-szöglet, Boldor fejjel ment az ötösön.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta világoskékben, a vendégek tiszta fehérben.

Látni egy busznyi szentgyörgyi drukkert.

Remek az idő, gyönyörű a stadion. És nagyon üres.




Tamás Márk nem került be a meccskeretbe.

A Sepsi nem remekel, az utóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette, szombaton a sereghajtó Chindia Targoviste otthonában lép pályára.

„Végtelenül boldog vagyok, hogy végre eldőlt, hová szerződöm – mondta lapunknak az egyszeres válogatott hátvéd. – Nem mindegyik klubon éreztem azt, hogy mindenáron engem akar, másik szerződést meg azért nem ütöttük nyélbe, mert mást választottakaz előző idényben sérülések miatt körülbelül fél évet kihagytam, így érthető, ha több csapat kételkedett abban, hogy jó állapotban vagyok. A Sepsi viszont mindent megtett azért, hogy hozzá kerüljek, ez rendkívül jólesett. A végső döntés előtt természetesen kikértem Marco Rossi szövetségi kapitány és segítője, Laczkó Zsolt véleményét is, s mindketten azt mondták, ha stabilan szerepet kapok, és a csapat is eredményes lesz, vagyis az élmezőnyben végez, akkor minden esélyem megvan arra, hogy meghívót kapjak, csak rajtam múlik. Megnyugtattak, így boldogan írtam alá. Nehéz időszakot tudok magam mögött, korábban egyszer sem voltam szabadon igazolható, nem tudtam, milyen érzés ez. A nyáron ez történt a Slasknál, s azt kell mondjam, sok feszültséggel járt ez a periódus, hiszen úgy teltek el napok, hogy semmi sem történt. Ezért is kell megköszönnöm a Diósgyőrnek, hogy edzhettem náluk, lehet, egyedül megbolondultam volna... Rengeteget dolgoztam az utóbbi időben is, ám tétmeccsen legutóbb négy hónapja játszhattam, ez nagyon sok kihagyás, de hiszek benne, hogy hamar utolérem magam.”

Örül, hogy rendeződött a sorsa, és a lengyel első osztályú Slask után a Sepsi OSK-ban folytatja pályafutását. Tamás Márk a múlt héten írt alá a román első ligás együtteshez, amellyel kétéves szerződést kötött. A korábbi hetekben lehetett hallani, hogy több klub, így például a lengyel Widzew Lódz és a Górnik Zabrze, valamint a spanyol másodosztályú Ala­vés is érdeklődött iránta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik