Süper Lig: bombagól is kellett a Fener vereségéhez

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.10. 19:56
null
Bombagól is kellett a Fener vereségéhez (Fotó: AFP)
A török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 20. fordulójának záró meccsén az Adana Demirspor idegenben legyőzte a Szalai Attilával felálló Fenerbahcét, amelyet így megelőzött a tabellán, s immár a negyedik helyen áll.



Hiába a 72 százalékos labdabirtoklás, a kapura lövések tekintetében az Adana Demirspor bizonyult aktívabbnak az első tíz percben.

Aztán a 15.-ben mégis a Szalai Attilával felálló Fenerbahce előtt adódott a meccs addigi legnagyobb helyzete. Irfan Kahveci a 16-os vonalától nem messze eleresztett egy lövést, amelyet a Manchester Citytől kölcsönzött Arijanet Muric kapus a jobb kapufára hárított, az onnan kivágódó labdát pedig képtelen volt a kapuba juttatni Enner Valencia, körülbelül négy méterről Muricot találta telibe.


Nem úgy, mint a 29. percben, amikor büntetőhöz jutott a Fener. A sértett Valencia korábbi hibája ellenére bátran vállalta a felelősséget, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába – az értékesített tizenegyest IDE kattintva tekintheti meg!

Kisvártatva megszületett az Adana Demirspor egyenlítő gólja, méghozzá a csapatkapitány, a 37 esztendős Gökhan Inler bombagóljából. A korábban az Udinesében, a Napoliban és a Leicesterben is serénykedő védekező középpályás nagyszerű találatát IDE kattintva nézheti meg.

Folytatódott a Fener-rémálom a második félidő elején, ezúttal a korábbi Galata-játékos, Junesz Belhanda volt eredményes (2–1). Éppen volt kenyéradójának legfőbb riválisa ellen talált be az 50-szeres marokkói válogatott, talán ennek szólt a nem létező könnycseppjeit letörlő, a hazai szurkolókat zrikáló gólöröme, amiért sárga lapot kapott.


Nem segíthetett a vereség elkerülésében a 60. percben beálló Mesut Özil sem, hiába próbálkozott a Fenerbahce, 2–1-re nyert az Adana.

TÖRÖK SÜPER LIG
20. FORDULÓ
Fenerbahce–Adana Demirspor 1–2
(E. Valencia 29. – 11-esből, ill. Inler 34., Belhanda 46.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik