Besiktas–Galatasaray
Tizenegyesből sem tudott egyenlíteni a Galata a Besiktas ellen (Fotó: Getty Images)

 

Törökországban az egyik legnagyobb rangadónak számít a Besiktas és a Galatasaray közti összecsapás. A mérkőzés első félidejében itt is, ott is megrezdült a háló: a vendégek a 35. percben, a román Alexandru Cicaldau tizenhatoson kívülről szerzett találatával szereztek vezetést. Négy percre rá Cyle Larin egyenlített fejes góllal.

Rátermettségét a második játékrészben is bizonyította Larin, aki a 64. percben a vezetést is megszerezte csapatának. Habár a mérkőzés előtt 6 mérkőzésen mindössze 1 gólt jegyzett a 26 esztendős kanadai csatár, az elmúlt idényben elhódította a gólkirályi címet 25 góllal. Úgy tűnik, idén sem akarja alább adni.

Tartogatott még izgalmakat a mérkőzés, hiszen a Galata egy kezezés után tizenegyeshez jutott a 81. percben, de a négy perccel korábban becserélt Mosztafa Mohamed (éppen az Újpesten is felbukkanó Mbaye Diagne-t váltotta) nem tudott élni a lehetőséggel, a 20 éves Ersin Destanoglu hárításával hőssé avanzsált.

Hiába nyomtak továbbra is az „oroszlánok”, az egyenlítés már nem jött össze nekik, így a hazaiak nemcsak a győzelemnek, hanem annak is örülhettek, hogy felléptek a dobogó harmadik fokára.

TÖRÖK SÜPER LIG
10. FORDULÓ
Besiktas–Galatasaray 2–1