Sportrádió: vízilabdakapusból lett a labdarúgó-válogatott orvosa

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.02. 22:08
null
Dr. Lejkó Dezső vízilabdakapusból lett a magyar labdarúgó-válogatott keretorvosa (Fotó: Meder István)
Vízilabdakapusként kezdte a Spartacusban, majd 1973-ban lett a Vasas labdarúgócsapatának orvosa dr. Lejkó Dezső, aki később az Újpest, a Puskás Akadémia és a magyar labdarúgó-válogatott kispadján is ült csapatorvosként. A január 2-án 80 éves szakemberrel Lantos Gábor beszélgetett a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Dr. Lejkó Dezső 1973 és 2001 között, majd 2008 után dolgozott a Vasas orvosaként, 2001 és 2008 között Észak-Pest másik csapatánál, az Újpestnél tevékenykedett, 1996 és 1997, valamint 2001 és 2003 között pedig a magyar labdarúgó-válogatott keretorvosa volt, 1995-től a felcsúti labdarúgócsapat, majd megalakulása óta a Puskás Akadémia mellett látott el sportorvosi feladatokat.

Mint Lejkó Dezső a Sportrádiónak kitért rá, egy idő után már azt is látta, érdemes-e elindulni vagy mire odaér a sérült sportoló már odébb szalad.

„A sportorvoslás már sokkal többről szól, nem csak az a sportorvos, aki ott ül a kispadon, hanem vannak olyan teamek, akik az élettani dolgokkal foglalkoznak, például a felkészítés során az erőnléttel” – fogalmazott Dr. Lejkó Dezső, kérdésre elmondta, 80 évesen is igyekszik követni a trendeket, de ha nem így tenne, már két év után lennének olyan dolgok, melyekről fogalma sem lenne.

A TELJES INTERJÚ ITT HALLGATHATÓ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik