Filipovics Vladan (Fotó: Veres Viktor)

Filipovics Vladan úgy véli, az idő rövidsége miatt a téli átigazolási időszak valamivel húzósabb, mint a nyári, ugyanakkor az idény felénél a csapatok kevésbé szoktak nagy igazolásokat végrehajtani. A játékosügynök ugyanakkor megemlítette, hogy vannak ellenpéldák, mint például az idei januárban az angol Chelsea.

Filipovics Vladan beszélt saját képviseltjeiről is, hiszen Kleinheisler László az NK Osijektől a görög Panathinaikoszhoz igazolt. A játékosügynök elárulta, mivel a magyar válogatott középpályásnak nyáron járt volna le a szerződése, nem szerette volna meghosszabbítani azt. Filipovics kitért rá, Kleinheislernek sok megkeresése volt, a Panathinaikosz pedig kifizette érte az átigazolási díjat a horvátországi csapatnak.

„Nem akartunk várni nyárig, most akart váltani, az Eszékkel pedig szerettünk volna korrektek lenni” – mondta Filipovics Vladan.

A játékosügynök beszélt továbbá Nikolics Nemanja csapatkereséséről is, hiszen a 42-szeres válogatott labdarúgó decemberben fél év után szerződést bontott a török Pendiksporral. Filipovics szerint minden szempontból a legutóbbi fél év volt a korábbi NB I-es gólkirály legrosszabb fél éve. Hozzátette, a már 35 éves támadónak nem volt könnyű új csapatot találni, de ők is meglepődtek, hogy végül a ciprusi bajnokságot vezető és Európa-konferencialiga-szereplő AEK Larnaca nyárig szerződtette Nikolicsot.

Filipovicsék az F-Groupnál közel ötven játékost képviselnek, s közülük még néhányan válthatnak a téli időszakban. A játékosügynök külön kiemelte Varga Kevint, akinek jövőjéről még tárgyalnak a Hatayspor vezetőségével, de – mint azt Filipovics elmondta – lehet, hogy Varga lesz a következő, aki csapatot vált.