Sportrádió: Az edzéseim nehezebbek voltak a magyar játékosoknak – Jenei Imre

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 21:23
null
Jenei Imre jól érzi magát (Fotó: Mirkó István)
Jenei Imre március 22-én volt 85 éves. A Sportrádió interjújában röviden felidézte a Steaua Bucuresti-tel aratott BEK-sikert, és visszaemlékezett a magyar válogatottnál szövetségi kapitányként töltött időszakára is.


„Jól érzem magamat, mert olyan emberek vesznek körül, akiket szeretek” – mondta Jenei Imre.

Pályafutása legnagyobb sikeréről:

„A Steaua Bucuresti-tel vezetőedzőként megnyert 1986-os BEK-döntő a legnagyobb sikerem. Ilyen eredményt elérni nem volt könnyű. Az akkori csapatból nagyon jó kapcsolatot ápolok Bölöni Lacival, kiváló labdarúgó volt. Mindig nagyon jól érezzük magunkat, amikor találkozunk.”

Jenei Imre 14 mérkőzésen irányíthatta a magyar válogatottat szövetségi kapitányként 1992 márciusa és 1993 márciusa között.

„Emlékszem az első találkozóra, az osztrákok ellen nyertünk 2–1-re. Ez a gárda (Petry, Telek, Lőrincz, Kovács Ervin, Simon, Lipcsei, Détári, Eszenyi, Keller, Kiprich, Kovács Kálmán – a szerk.) remek társaság volt.”

„Szerettem közelebbről megismerni a játékosokat, barátian beszélgetve. Ez működött Détári Lajosnál is, aki az osztrákok elleni meccsen az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.”

„Míg a román válogatottal a világbajnokságon a nyolcaddöntőig mentünk 1990-ben, a magyar nemzeti csapattal nem jutottunk ki a vébére. Az edzéseim a magyar játékosok számáranehezebbek voltak, és nem tudták megmutatni, hogy ők is képesek az európai bajnokságok szintjén futballozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik