Sportlétesítmény: megújult Dorogon a Buzánszky Stadion

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.24. 17:27
Dorogon átadták vasárnap a felújított Buzánszky Jenő Stadiont, amely a 685 millió forintos beruházással teljesíti a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályú csapatainak technikai feltételeit – közölte az MTI.

„Labdarúgásunk büszkén támaszkodhat a múlt sikereire és a stadion átadásával bízunk abban, hogy újra sikereket érhetnek el egyesületünk labdarúgói" – mondta köszöntőjében Tittmann János, Dorog független polgármestere.„Labdarúgásunk büszkén támaszkodhat a múlt sikereire és a stadion átadásával bízunk abban, hogy újra sikereket érhetnek el egyesületünk labdarúgói" – mondta köszöntőjében Tittmann János, Dorog független polgármestere.

A 660 ember befogadására képes stadionban fűthető és automata öntözőrendszerrel ellátott gyepet alakítottak ki, amely késő ősszel és kora tavasszal is használható. Felújították a meglévő kameraállást, valamint két kameraállással bővítették a rendszert, illetve új pályavilágítást és eredménykijelzőt létesítettek.

Az önkormányzat finanszírozásában elkészült tervdokumentáció az MLSZ Infrastruktúra szabályzata alapján készült. A beruházást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatta.

Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a dorogiak mindig szerény költségvetésből gazdálkodva, ésszerű felújításokat végeztek el. A sportcsarnok rekonstrukciója egységes koncepcióba illeszkedik, korábban uszoda létesült, sor került a sportcsarnok, a kézilabda és a tekepálya felújítására.

A felújított stadiont a Dorog-Csákvár NB II-es mérkőzéssel nyitották meg, amelynek kezdőrúgását az idős labdarúgó Bartalos József és a legifjabb U7-es korosztályú tehetségek, Berkó Nolen és Zabari Dávid közösen végezték el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik