Skócia: ittas vezetés miatt vizsgálódnak László Csabáék

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 09:29
null
László Csaba könnyen visszarázódott a skót futball világába (Fotó: Török Attila)
Dundee városának United-szurkolóit mostanság két kérdés tartja lázban. Az egyik, hogy a skót másodosztály második helyén álló csapatnak sikerül-e László Csaba menedzser vezetésével pénteken két vállra fektetni a táblázatot vezető St. Mirrent, és ezzel egy pont előnyre szert tennie az egy mérkőzéssel többön túl lévő riválissal szemben. A másik talány alighanem még több izgalmat szolgáltat: vajon mi volt az a bizonyos zöld ital Jamie Robson balhátvéd poharában az internetre felkerült botrányvideón?

Súlyos bajba sodorta ugyanis a 20 éves skót hátvédet kedves nőismerőse, aki megosztotta a világháló szenzációvadász népével a felvételt, amelyen a Dundee United játékosa karácsony estéjén láthatólag igen vidám hangulatban vezeti az autóját, a kormánykereket nem fogja, a gyanús folyadékkal teli koktélos poharat viszont igen. Okkal gondolhatja a külső szemlélő, hogy széles jókedvének köze van a szervezetébe bevitt „frissítőhöz”.


A szivárogtató hölgy állítja, a csapatból többen is próbálták rávenni pénzzel, zsarolással, hogy törölje a videót, amelyet a klub vezetői sem néztek jó szemmel. Vizsgálat indult a történtek tisztázására, a futballistának mások mellett László Csabánál és az általános igazgatónál is referálnia kellett az esetről, s bár igyekezett megnyugtatni őket, hogy a zöld italban nem volt egy csepp alkohol sem, álláspontja nem oszlatott el minden aggályt.

„Zajlik a belső ellenőrzés, amíg nem derül ki, pontosan mi történt, nem is szeretnék véleményt nyilvánítani róla – mondta el lapunk megkeresésére az 53 éves székelyudvarhelyi tréner. Mivel a házirend világosan rögzíti, milyen viselkedéshez kell tartania magát a munkavállalónak, ha bebizonyosodik a kihágás, a munkaadónak muszáj mérlegelnie, és megtenni a szükséges lépést.”

Amióta László Csaba átvette a csapatot, a bajnokságban négy győzelem és egy döntetlen a mérleg – meg egy félbeszakadt mérkőzés. Utóbbiról külön is érdemes szót ejteni, hiszen a pálya alkalmatlan felülete miatt a szünetben(!) lefújt december 16-i, Queen of South elleni bajnokin csúfos fricskát kaptak a műanyagrajongók: a Palmerston Parkban a műfű sem nyújtott biztonságot a jeges eső okozta csúszkálások ellen. A vendég Dundee United edzője elárulta, hogy egyetértett az óvatos bíró döntésével – a 45, kukába dobott percért elutazó szurkolók már kevésbé.

„A skót élvonalban beiktattak egy rövid téli szünetet, a másodosztályban viszont nincs megállás, úgyhogy ez az időszak maratoni nekünk – adott betekintést a Dundee United december végi hétköznapjaiba az edző.Huszonharmadikán három nullára legyőztük a Livingstont, most nagy erővel készülünk a St. Mirren elleni pénteki csúcsrangadóra. A téli átigazolási időszakban szeretném megerősíteni a csapatot, a célunk ugyanis feljutni az első osztályba.”

A Hearts korábbi menedzsereként (2008–2010) jól ismeri a felső szintet is a magyar edző, a Dunaszerdahelynél töltött előző idénye után nem okozott gondot neki az ősszel visszarázódni a skót futball világába. Mint mondja, az ottani másodosztályban talán még az első osztályénál is nagyobb hangsúly van az erőnléten, egyszerűbben mondva gyürkőzősebb, harcolósabb a liga. A sűrű bajnoki menetrend miatt ráadásul az idei karácsony a László családnál nem a kényelmes, ráérős ünneplésé volt.

„Második otthonomban, Edinburgh-ban töltöttük az ünnepet – válaszolja a családfő. Hogy melyik az első otthonom? Jó kérdés. Az első mindig a szülőföld, Székelyföld. Másodikból viszont kettő is van, Budapestet mondom előbb, aztán a skót várost. Két gyermekem itt kint tanul, a fiatalabb három év múlva érettségizik, a nagyobb egyetemet végzett angol és német nyelven, most Londonban hallgat politikai gazdaságtant. Feleségem családja Magyarországhoz köt, egy napon majd szeretnénk visszaköltözni, de ez még távoli terv.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik