Skócia: holland exjátékosa lett a Rangers új vezetőedzője

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 19:17
null
Van Bronckhorst lett Gerrard utódja (Fotó: rangers.co.uk)
A skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Rangers FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy korábbi játékosa, Giovanni van Bronckhorst veszi át a menedzseri feladatokat, amelyeket nemrégiben még – az Aston Villához távozó – Steven Gerrard látott el.

 

Giovanni van Bronckhorst 1998 és 2001 között volt a Rangers FC játékosa. A Glasgow-ban eltöltött három éve alatt öt trófeát, köztük két bajnoki címet hódított el a csapattal. Ezután még az Arsenallal és az FC Barcelonával is bezsebelt több elismerést, majd 2010-ben a Feyenoordtól vonult vissza, amely beindítva a tréneri karrierjét, egy évvel később másodedzői pozíciót ajánlott neki, így Ronald Koemantól tanulhatott. A klub részéről jó döntésnek bizonyult az alkalmazása, hiszen a 2016–2017-es idényben már vezetőedzőként vezette holland bajnoki címig a rotterdamiakat, akik előtte 18 évig nem örülhettek Eredivisie-aranynak.

A 106-szoros holland válogatott Van Bronckhorst 2019-ben távozott a csapattól, majd 2020-ban a legutóbbi csapatánál, a kínai Kuangcsounál kapott állást, amelynél 11 hónapot töltött.

A 46 esztendős szakember elmondta, nagyon boldog, hogy a Rangers FC történetének tizenhetedik állandó menedzserévé nevezték ki.

„Örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhatok a jövőben. Szeretném folytatni a sikeresen megkezdett munkát, s alig várom, hogy a szurkolókkal is találkozhassak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik