Skócia: hiába fordított a Rangers, nem született döntés az Old Firmön

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.02. 15:44
null
Furuhasi gólja egy értékes pontot hozott a Celtic konyhájára (Fotó: Getty Images)
Hétfő délután 2–2-es döntetlennel zárult a skót labdarúgás szuperrangadója, az Old Firm. Az élvonalbeli bajnokság (Premiership) 20. fordulójában rendezett találkozón a házigazda Rangers többször veszélyeztetett, mint a Celtic, de a zöld-fehérek a hajrában szerzett góllal pontot raboltak az Ibrox Stadionból

 

Óriási védelmi hibával és Celtic-góllal indult a 432. Old Firm: a mérkőzés ötödik percében Alfredo Morelos gyakorlatilag gólpasszt adott Maeda Daizennek, aki két védő mellett is elrobogott, majd a kilépő McGregor alatt a kapuba helyezett. Néhány perccel később a japán csatár jó ütemben passzolt a kapu elé, azonban középen senki sem érkezett, így az újabb zöld-fehér gól elmaradt.

 

 

A saját közönsége frenetikus támogatását élvező Rangers első nagyobb lehetősége a félidő derekán alakult ki. Ezúttal a Celtic angol kapusa, Joe Hart hibázott – a rutinos labdarúgó a labdát az őt letámadó Morelosba rúgta, aki azt azonnal lekészítette Kentnek. A 26 éves csatár pontos lövéssel vette célba a bal alsó sarkot, de Hart – hibáját javítva – hatalmas bravúrral a kapufára tolta a labdát. A 41. percben ismét Morelos villant meg, szögletből bólintott a kapu fölé. A félidő ráadásában újra a kolumbiai fejelhetett egy sarokrúgást követően, a labda ezúttal a kapu mellé szállt.

A fordulás után szinte azonnal egyenlített a Rangers. Sakala adott remek labdát Ryan Kentnek, aki jó 13 méterről a kapu bal oldalába csavart. Az 52. percben tizenegyest kaptak a hazaiak: Starfelt, ha nagyon enyhén, elhúzta Sakala lábát. A büntetőt James Tavernier izomból a jobb felsőbe bombázta – megfordította a meccset Michael Beale együttese.

 

 

A 84. percben Tillman eldönthette volna a rangadót, de túl sokat várt a lövéssel – a labda elakadt a becsúszó Carter-Vickersben. A kihagyott helyzet megbosszulta magát: Mooy labdát kapott a tizenhatoson belül, de nem tudott centerezni, ahogy Jota sem, a hazai védők viszont nem tudtak felszabadítani. A flipperezés végén Furuhasi Kjogo bikázott a hálóba – a japán csatár a 15. bajnoki gólját szerezte a jelenlegi idényben. A hétperces ráadás több gólt nem hozott – a 2–2-es döntetlennek a Celtic örülhetett jobban, hiszen így a Rangers nem tudott faragni kilencpontos hátrányából.

 


SKÓCIA, PREMIERSHIP
20. FORDULÓ

Rangers FC–Celtic FC 2–2 (Kent 47., Tavernier 53. – 11-esből, ill. Maeda 5., Furuhasi 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik