Sion: szerződésbontás kilenc játékossal, az exarsenalosokkal is

Vágólapra másolva!
2020.03.21. 18:09
null
Johan Djourou is távozott (Fotó: AFP)
Az FC Sion labdarúgócsapata megnevezte azt a kilenc játékost, akivel azonnali hatállyal felmondta a szerződését. Korábban már jeleztük a szerződésbontás tényét, azóta pedig már az is ismert, kikről van szó.

 

A héten a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke „nyomós okokra” hivatkozva, a futballisták „magas fizetése miatt” felbontotta több játékosának a szerződését, amiről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket.

A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet – köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit –, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért.

A klub közleménye kiemelte: a liga tájékoztatása alapján munkáltatóként lehetőségük van arra, hogy a határozott időtartamra kötött szerződéseket részlegesen felfüggesszék. Hozzátették: az első csapat játékosait, valamint az összes alkalmazottat értesítették arról, hogy kedd délután videokonferencia keretében kapnak tájékoztatást. Kiemelték: a keretnek csak kis része kapcsolódott be a megbeszélésbe.

A Sion 23 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban, amelyet március elsején határozatlan időre felfüggesztettek, miután a kormány a koronavírus-járvány miatt betiltotta az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik