Sepsi OSK: nyílt levélben fordult a színházmenedzser a román szövetséghez

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 16:35
null
A Sepsi-szurkolók békésen biztatják csapatukat, ez ellenfeleikről olykor nem mondható el (Fotó: Sepsi OSK)
Nyílt levélben fordult a Román Labdarúgó-szövetséghez a sepsiszentgyörgyi román színház menedzsere, a Sepsi OSK mérkőzésein az ellenfelek tábora részéről tapasztalt uszító, gyűlöletkeltő szurkolás miatt.

Anna Maria Popa sürgős és drasztikus lépéseket, a lehető legszigorúbb büntetést követel a jelenség visszaszorítása érdekében.

A szakmai berkekben nagy megbecsülésnek örvendő Andrei Muresanu Színház vezetője a pénteki, Petrolul Ploiesti elleni hazai mérkőzés után posztolt arról, hogy elege lett a székelyföldi csapat elleni tömény, nyílt gyűlöletből, megengedhetetlennek nevezve ezeket.

„Anyaként, aggódó állampolgárként és Sepsi OSK-szurkolóként NEM ENGEDEM hogy megalázzanak vagy sértegessenek, amikor a csapatomat akarom támogatni. Tisztelt Tisztviselők, kedves Szövetség! Így akarjuk nevelni a gyerekeinket? Ezt a példát akarjuk mutatni nekik?” – írja Anna Maria Popa, hozzátéve, hogy a Sepsi OSK szurkolói békés, nyugodt, civilizált emberek, akik legtöbbször családjukkal, gyerekeikkel jönnek ki a stadionba.

A 2–0-s Sepsi-győzelemmel végződő mérkőzésen a Petrolul táborát több alkalommal is figyelmeztette a helyi hangosbemondó, hogy mellőzék a magyarellenes rigmusokat, ám George Gaman egyszer sem szakította félbe emiatt a találkozót. A ploiesti-i „sárga farkasok” az elmúlt években az összes Sepsi elleni találkozón a magyarságot és Magyarországot gyalázták, ám a szövetség legfeljebb pénzbüntetést szabott ki az élvonalba idén visszajutott klubra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik