Sepsi OSK: az UEFA hitelesítette a Városi Stadiont

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.06.26. 10:22
null
A Sepsi saját stadionjában játszhat az Európa-konferencialiga selejtezőjében (Fotó: Tókos Csaba)
Saját stadionjában játszhatja történelme első európai kupamérkőzését a Sepsi OSK, miután az UEFA elfogadta a Szemerja-negyedbeli pályát. Így aztán július 29-én Sepsiszentgyörgyön rendezik az Európa-konferencialiga második fordulójának visszavágóját, amelyen a székelyföldi csapat ellenfele a szlovák Spartak Trnava és a máltai Mosta párharcának győztese lesz.    

A Sepsi OSK-nak két hét megfeszített munkával sikerült teljesítenie az UEFA által kért kiegészítéseket a Városi Stadionban. A lelátók lépcsőinek átépítése, zászlótartó oszlopok felállítása és a belső útvonalak leaszfaltozása mellett a vendégöltözőt is kibővítették, és ezek elkészültével kapta meg a stadion az UEFA 2-es minősítést. Egyelőre csak a második selejtezőkörös mérkőzés megrendezését engedélyezte az európai szövetség, hogy továbbjutás esetén is otthon játszhat-e a csapat, arról a július 29-i találkozó UEFA-ellenőre dönt.

A szentgyörgyi klubmál azt remélik, hogy a román hatóságok júliusban már legalább a stadion kapacitásának felére engedélyezik a nézők jelenlétét, így az első nemzetközi kupamérkőzést mintegy 2400-an láthatják. Ez azért is fontos a Sepsinek, mert az UEFA a selejtezőkben még nem engedélyezte a vendégszurkolók utazását, így a várhatóan nagyszombati első mérkőzésre nem mehetnek a székelyföldi drukkerek.

A városnak hamarosan két stadionja lesz, hiszen a nyár végére elkészül a magyar állami támogatásból épült új, 8800 férőhelyes, UEFA 4-es kategóriájú létesítményt is.

A szentgyörgyi csapat péntek óta az ausztriai Kaprunban edzőtáborozik, ahol a tervek szerint öt felkészülési mérkőzést is játszik az orosz FK Krasznodar és FK Ufa (utóbbival kétszer), a cseh Viktoria Plzen, valamint egy még ismeretlen csapat ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik