Kötelező feladat vár a Sepsire (Fotó: Riti József Attila)

 

A kétszeres bajnok, de a legutóbb 11 idényt alsóbb osztályokban töltő pitesti-i gárda az első öt fordulóban egyetlen pontot szerzett, és már most a Liga 1 egyik biztos kiesőjelöltjének tűnik. A két csapat most csap össze először, amikor ugyanis a 2016–2017-es idényben a székelyföldiek még a Liga 2-ben játszottak, az Arges éppen a harmadik vonalban szerepelt.

Leo Grozavu, a Sepsi vezetőedzője az ellenfél eddigi szerény eredményei ellenére óvatosságra int, bár szeretné, hogy együttesének múlt heti, Voluntari elleni sikere (2–1) a győzelmi sorozat első lépése legyen.

„A futball az elmúlt héten többször igazolta, hogy bünteti az arrogáns, kellő alázat és koncentráció nélküli hozzáállást. Az Arges újonc, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan véget ér a rossz időszaka a Liga 1-ben” – mondta a találkozót felvezető online sajtótájékoztatón a szentgyörgyiek szakvezetője. Legnagyobb gondja, hogy a sérült játékosok felépülésével bő keretből kell kiválasztania a kezdő tizenegyet, s mint mondta: bár nehéz döntenie, inkább ez legyen a probléma, mint az előző évad végi szűkös választék.

ROMÁN LIGA 1
6. FORDULÓ
Szombat
14.30:
Sepsi OSK–Arges – élőben az NSO-n!