Sepsi: folytatódik a bajnokság, UEFA-licencet kér a klub

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 14:54
null
Nagy tervekkel várja a folytatást a Sepsi OSK (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Nemzetközi klublicencet is kért a következő idényre a Sepsi OSK, ám az Európa-liga-szereplés eléréséhez meg kellene nyernie a Román Kupát a székelyföldi csapatnak. A román szövetség viszont még az elődöntők párosításait sem sorsolta ki, csupán arról döntött a járvány kirobbanásakor, hogy a legjobb négy között az oda-visszavágós párharcok helyett egyetlen mérkőzésen dől el a továbbjutás.

 

Mivel a kupában a FCSB mellett három alsóházi csapat (a Sepsi, a Dinamo és a Poli Iasi) van versenyben, Románia négy nemzetközi kupahelyére még nyolcan pályáznak. A Liga 1 felsőházából a Gaz Metan nem kért – és nem is kaphatott volna – UEFA-licencet, mivel a medgyesi klub csődvédelem alatt áll, így a CFR, az Universitatea Craiova, az Astra Giurgiu és a FC Botosani bízik a jövő évi nemzetközi kupaszereplésben.

És a küzdelem a hétfői fejlemények alapján a pályán dől el a nyár elején, mert Klaus Johannis államfő hétfőn bejelentette, hogy május 15. után már nem hosszabbítja meg a kijárási tilalmat, így a sportcsapatok is lehetőséget kapnak az edzések újrakezdésére.

A versenysorozatok folytatásáról ugyan egyelőre nem született döntés, de a Profi Liga legutóbbi forgatókönyve szerint négyhetes felkészülés után, június 13-án lehetne újra bajnoki meccseket rendezni. A Liga 1 felsőházi rájátszásból még nyolc, az alsóházban 12 forduló van hátra a 2019–2020-as idényből, valamint a Román Kupa elődöntőinek és fináléjának kell még új időpontot találni.

Szintén hétfőn, a Román Kézilabda-szövetség elnöksége is megszavazta, hogy június közepétől folytatják a március elején félbeszakadt férfi és női bajnokságok küzdelmeit az első és a másodosztályban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik