Sepsi: „Döntőbe akartunk jutni, és remélem, hogy most meg is nyerjük”

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 12:33
null
Kupadöntőt játszhat a Sepsi OSK (Fotó: Sepsi OSK)
Két Román Kupa-döntője lesz május 19-én a Sepsi OSK-nak a bukaresti Rapid-stadionban, hiszen a felnőttcsapat FC Voluntari elleni fináléja előtt rendezik az U19-esek sorozatának döntőjét is, amelyben a szentgyörgyiek ellenfele a szintén székelyföldi FK Csíkszereda lesz.

Az Universitatea Craiova ellen kettős győzelemmel (2–1 és 1–0) továbbjutó Sepsi másodszor játszhat kupadöntőt, 2020 nyarán zárt kapus mérkőzésen vesztett 1–0-ra a FCSB ellen. Most viszont egy „kisebb” név, a Voluntari lesz az ellenfél, amely azonban 2017-ben már megnyerte egyszer a Román Kupát, és idén kiváló bajnoki szezont futva a negyedik helyen áll. A Craiova szezonját viszont végképp elrontotta a Sepsi, amely 2022-ben immár harmadszor győzte le az olténiai csapatot: a bajnokságban már biztosan bronzérmes Universitateának így osztályozót kell majd játszania a Liga 1 alsóházának győztesével, amely akár még a Sepsi is lehet – hacsak nem nyeri meg a kupát.

Csütörtökön az eltiltott Cristiano Bergodi vezetőedző helyett Ilyés Róbert másodedző vezette a kispadról a Sepsit, és a mérkőzés után is ő nyilatkozott. „Nagyon boldog vagyok, a fiúk igazi csapatként játszottak, az életüket adták a pályán és megérdemelten nyertek. Ez Mister Bergodi munkája, ő állította össze a kezdő tizenegyet, ő edzi a csapatot, mi pedig jóban-rosszban mellette vagyunk. De egy lépés még hátra van, előbb meg kell szereznünk a bajnokság nyolcadik helyét, mielőtt a kupadöntőre gondolnánk” – mondta Ilyés Róbert, aki szerint a kupában kizárólag Liga 1-es csapatokat búcsúztató Sepsi megérdemli a trófeát és az újabb Konferencialiga-részvételt.

Ilyés Róbert (Fotó: Sepsi OSK)
Ilyés Róbert (Fotó: Sepsi OSK)

A Sepsi talán legjobb formában levő játékosa, az elődöntő mindkét összecsapásán gólt szerző Marius Stefanescu szerint tökéletes mérkőzést játszottak Craiován. „Döntőbe akartunk jutni, és remélem, hogy most meg is nyerjük. Egy új stadionban játszunk, remélhetőleg telt ház előtt, és ha megnyerjük a serleget, megmentjük az idényt” – nyilatkozta a Digisport televíziónak a 23 éves szélső.

A bukaresti sajtó elsősorban craiovai szempontból számolt be a Sepsi döntőbe jutásáról. „A kovásznai csapat csatlakozik a Voluntari-hoz a Román Kupa döntőjében! Hatalmas csalódás az oltyánok számára” – írja a Prosport portál. A Digisport honlapja szerint „két piros lapot, egy kapufát és két meg nem adott büntetőt hozó őrült mérkőzésen” jutott a fináléba a Sepsi. Az egyetlen nyomtatott román sportlap, a Gazeta Sporturilor szerint a Sepsi mindkét mérkőzésen jobban játszott, miközben a Craiova bepánikolt és tervezetlenül, fejetlenül futballozott.

Az erdélyi magyar sajtó viszont a Sepsit ünnepli. A Székelyhon beszámolója szerint „A Craiova idén nem tud túljárni a Sepsi OSK eszén”, mivel idei öt vereségéből hármat a szentgyörgyiektől szenvedett el. A Maszol portál szerint pedig a székelyföldi klub megismételte két évvel ezelőtti történelmi sikerét és a jövő héten javíthat kupadöntős mérlegén.

ROMÁN KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–1 (0
–0)
Craiova, Ion Oblemenco-stadion, 15 000 néző. Vezette: Horatiu Fesnic
Craiova: Pigliacelli – Vatajelu, Papp, Screciu, Bancu – Cretu, Mateiu (Roguljic, 69.) – Gustavo Vagenin (Cimpanu, 59.), Baiaram (Nistor, 59.), Ivan – Markovic (Koljic, 59.). Vezetőedző: Laurentiu Reghecampf
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Balasa (Ninaj, 73.), Mitrea, Dumitrescu – Paun, Eder González, Aganovic (Vasvari, 80.) – Barbut (Golofca, 59.), Tudorie (Luckassen, 73.), Stefanescu (Askovszki, 80.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Stefanescu (66.)
Kiállítva: Bancu (86.)
A párharc végeredménye: 3–1 a Sepsi OSK javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik