Sepsi: dél-amerikai légiós érkezett az OSK-hoz

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 20:11
null
Mario Rondón a Sepsi játékosa lett (Fotók: Riti József Attila)
Veterán venezuelai válogatott csatárt igazolt a Sepsi OSK, a 36 esztendős Mario Rondón egy évre kötelezte el magát a Román Kupa-győztes székelyföldi csapathoz.

A támadó a legutóbbi idényben a lengyel élvonalban szereplő Radomiak Radom játékosa volt, azt megelőzően viszont már megfordult Erdélyben: előbb a medgyesi Gaz Metan (39 mérkőzés, 20 gól), majd a kolozsvári CFR (78 találkozón 14 találat) játékosa volt.

Utóbbival két bajnoki címet is nyert, bár elsősorban az európai kupákban villogott, góljai felét a Bajnokok Ligája-selejtezőkben és az Európa-ligában érte el. Romániai légióskodása előtt –egy Sicsiacsuangban tett kínai kitérőt leszámítva – portugál klubokban (Pontassolense, Pacos Ferreira, Beira-Mar, Nacional), a Primeira Ligában 139 találkozón 40-szer talált be. A portugál állampolgársággal is rendelkező Rondón 2011 és 2015 között 14 mérkőzésen lépett pályára a venezuelai válogatottban, és három gólt lőtt.

Az ausztriai Kössenben edzőtáborozó Sepsi pénteken a második felkészülési mérkőzését is lejátszotta, és a Ferencváros után – teljesen más kezdőcsapattal – a lengyel Legia Warszawát is legyőzte 1–0-ra. A találkozó egyetlen gólját Marius Stefanescu lőtte a 28. percben, az önmaga által kiharcolt büntetőből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik