Sepsi: „Abszurd lenne a bajnokság törökországi folytatása”

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 20:07
null
Diószegi László (balra) a Sepsi OSK és a Liga I helyzetéről beszélt a Puskás Akadémia honlapjának (Fotó: Tumbász Hédi)
Nem tartja jó ötletnek a román bajnokság törökországi folytatását Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke, aki a partnerklub Puskás Akadémia honlapjának adott interjúban beszélt a klub és a román Liga I helyzetéről.

 

„A június 13-i dátum reális lehet az újrakezdésre. Most mindenhonnan ezt hallani. Május 15-ig van rendkívüli állapot Romániában, utána lehetne újrakezdeni a csoportos edzéseket – idézi Diószegi Lászlót a pfla.hu. A Román Labdarúgóliga már kérte a kormányt, hogy a kiscsoportos foglalkozásokat megkezdhessük, erről talán a héten döntenek. A napokban járt Sepsiszentgyörgyön az egészségügyi miniszter, aki újságírói kérdésre azt felelte: most ne foglalkozzunk a labdarúgással, vannak más dolgok is. Szerintem benne van a pakliban, hogy akár még később indul újra a futballélet.”

Az interjúban a klub hétköznapjairól, a játékosok fizetésének csökkentéséről és az otthoni edzésekről is beszélő sportvezető szerint abszurd ötlet lenne Törökországba vinni a román élvonalbeli bajnokikat.

„Ha minden gárda benne van, akkor mi nem fogunk ennek az útjába állni. Szerintem abszurd dolog az egész, olyan országba mennénk, ahol sokkal több a fertőzött és a halott, mint Romániában – folytatta Diószegi. – Arról nem is beszélve, júniusban és júliusban Antalyában negyvenfokos meleg lesz, ott nem lehet emberi körülmények között futballozni. Valaki kitalálta ezt, a román sajtó pedig felkapta, de már nagyon sok klub jelezte, hogy ezt kivitelezhetetlenek tartja.”

A Sepsi a Liga I alsóházának második helyéről várja az esetleges folytatást.

„Felvetődött a bukaresti folytatás ötlete is, mert a román fővárosban és környékén sok pálya van. A csapatokat tizennégy szállodában helyeznék el, s onnan csak a mérkőzésekre mennének. Ezt jobb ötletnek tartom, de még mindig szívesebben játszanék nézők nélkül is Sepsiszentgyörgyön, mint Bukarestben” – mondta Diószegi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik