Schäfer óriási gólt szerzett, hátrányból nyert a DAC!

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 17:49
null
Schäfer András óriási gólt lőtt az első félidő végén (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 2. fordulójában a Dunaszerdahely 3–1-re legyőzte a Liptovsky Mikulást.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
Dunaszerdahely (DAC)–Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós) 3–1 (1–1)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 3446 néző. Vezette: Dohál
DAC:
Jedlicka – Kruzliak, Beszkorovajnij, Brunetti – Vera (Moumou, 60.), Schäfer, Njie (Veselovsky, 79.), Ciganiks – Rymarenko – Divkovic, Taiwo (Sharani, 79.). Vezetőedző: Németh Antal
LP: Luksch – A. Krcik, D. Krcik, Hranac, Janec (Filinsky, 84.) – Bartos, Stas – Laura (Pinte, 69.), Flak (Kim, 36.), Kacerík (Sveb, 69.) – Andrics (Vosko, 84.). Vezetőedző: Marek Petrus
Gólszerző: Schäfer (45.), Taiwo (59.), Sharani (90+4.), ill. Andrics (1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Győzelmi kényszerben volt a DAC, mivel az első három tétmeccsén kikapott és csak egy gólt szerzett. Az esővel áztatott Mol Aréna pályáján az 55. másodpercben újabb sokkhatás érte a 3446 dunaszerdahelyi szurkolót. Egy előrevágott labda Kruzliak hátáról Andrics elé pattant, aki fordulásból 25-méterről az üres kapuba lőtte a labdát.

A vendégek tíz emberrel védekeztek, de jöttek a hazai lehetőségek. Előbb Vera, majd Rymarenko durrantott közelről mellé. Mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, de alábbhagyott a lendület és az ötlet. A közönség részéről gyakran felhangzott az ,,Ébresztő” kiáltás.

Fél óra után Schäfer András kapott a hasához, fájdalmas arccal esett a földre. Az orvosi beavatkozás után, szerencsére folytatni tudta a játékot. A 45. percben ugyanis a magyar játékos óriási gólt akasztott a bal felső sarokba. A 22 éves játékos előtt kinyílt a terület és a 25 méterről kilőtte ,,a pipát”. Ez a találat volt Schäfer András első gólja a Fortuna Ligában.

A fordulás után előbb Schäfer került ,,érdekes” módon földre a büntetőterületen belül, majd nemsokára ismét ünnepelt a Mol Aréna közönsége. Divkovic bődületes kapufája után a labda Taiwóhoz pattant, aki közelről nem hibázott. Az utolsó negyedóra elején ismét a nigériai csatár lábában volt a gól, de közelről csak a kapust találta telibe. A végén előbb Jedlicka bravúrral fogta Hranác fejesét, majd Schäfer remek munkája és átadása után Divkovic durrantott nagy helyzetből mellé. A ráadásban egy gyors ellenakció után Sharani állította be a végeredményt. 3–1

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: a játékvezető le is fújja a mérkőzést, a Dunaszerdahely megszerezte első győzelmét a szlovák bajnokság jelenlegi kiírásában.

90+4. perc: eldőlt a mérkőzés! Sharani a ráadás utolsó pillanataiban betalált, így a DAC biztosan otthon tartja a három pontot. 3–1

90+2. perc: Beskorovajnyi sodorja el a labdát Hranac elől a lövés pillanatában a tizenhatoson belül!

88. perc: Schäfer küzdötte át magát Hranacon, majd lövés helyett megtalálta csapattársát, a második vonalban érkező Divkovicot, aki a hosszú sarokba próbálta helyezni a labdát, de az egy kevéssel mellé ment.

87. perc: egy baloldali beadás után Hranác csúsztatott a kapura, Jedlicka pedig megmentette a DAC-ot. Bravúrral hárította a labdát.

84. perc: újabb cserék jöttek a vendégeknél – a megsérült Janecet Filinsky váltotta, Andricsot pedig Vosko.

84. perc: Divkovic beadását a vendégek kapusa lehúzta.

79. perc: kettős csere a hazaiaknál – Taiwo helyett Sharani, Njie helyett pedig a kölcsönjátékból visszatért Veselovsky állt be.

78. perc: Janec maradt a földön a szöglet után, rohannak ápolni, mert baj lehet, a földön fekszik.

74. perc: Taiwo nagyszerű labdát kapott a tizenhatosnál, remekül is tette maga elé, Luksch kapus viszont már közel volt, és bele tudott érni.

69. perc: Laurát váltotta Pinte Patrik, míg Kaceríkot Jakub Svec, aki épp a DAC-től érkezett kölcsönbe.

63. perc: Kacerík gyenge lövése nagyon mellé ment.

60. perc: cserél a Dunaszerdahely, Verát Moumou váltja.

59. perc:megfordítja a mérkőzést a DAC! Divkovic óriási kapufája után Taiwo volt eredményes. 2–1

54. perc: Luksch öklözte szögletre a labdát egy szabadrúgásból történt beadás után.

51. perc: Kacerík tekert a kapura, ám egy védőn megpattanva ment ki a labda.

46. perc: elkezdődött a második félidő!

Így ünnepelték a társak Schäfert a gólja után (Fotó: Duducz Tibor)
Így ünnepelték a társak Schäfert a gólja után (Fotó: Duducz Tibor)

 

45+3. perc: vége az első félidőnek, a magyar válogatott középpályásának bombájával és Andrics korai góljával egyelőre ikszre áll a DAC–Liptószentmiklós.

45. perc: óriási gól!Schäfer András körülbelül 25 méterről lőtt kapura, a hosszú felsőt vette célba, a levágódó labda pedig a kapufáról befelé vágódott, Luksch hiába repült utána. 1–1

44. perc: Rymarenko éles szögből kapura csavarta a szabadrúgást, a labda azonban a kapu tetején kötött ki, kevéssel ment fölé!

39. perc: jó helyről kapott szabadrúgást a DAC, de Divkovic a sorfalat lőtte telibe.

36. perc: már az első félidőben cserét láthatunk – Kim jön Flak helyére.

32. perc: Laura kevergetett a tizenhatos jobb oldalánál, majd középre tette a labdát, az érkező Stas pedig centikkel lőtt a kapu mellé. Kis híján növelte előnyét a liptószentmiklósi újonc Dunaszerdahelyen.

29. perc: újabb támadás akadt el, miután két DAC-játékos nem értette meg egymást. A közönség közben lekezdte kiabálni az „Ébresztőt!”...

27. perc: Schäfer ütközött Krcíkkel, a DAC középpályását ápolni kellett, de tudja folytatni.

25. perc: Luksch kapus egy jobb oldalról érkező beadás húzott le, mielőtt Taiwo lecsaphatott volna rá.

16. perc: újabb helyzet, ezúttal Vera érkezett Ciganiks beadására, de becsúszva a kapu fölé lőtt.

15. perc: a szöglet után Ciganiks ívelt középre, Beskorovajnyi emelkedett a legmagasabbra, középre tartó fejesét azonban Luksch kapus magabiztosan védte.

14. perc: Ciganiks lövése megpattan, szöglettel jöhet a DAC.

12. perc: veszélyes próbálkozást láthattunk a vendégektől, Kacerík kísérlete azonban kicsivel elkerülte a kaput.

10. perc: a DAC egyre magabiztosabb, az elmúlt percek Schäferékről szóltak. A magyar válogatott középpályása is lövéssel próbálkozott, de jócskán a kapu fölé durrantott.

6. perc: a kapu elé ívelt labda ismét Taiwo elé pattant, aki estében próbált kapura lőni, de nem talált kaput.

4. perc: Taiwo kapott labdát a tizenhatoson belül, azonban rosszul vett át azt, így oda a helyzet.

1. perc: szinte hihetetlen! Alig kezdődött el a mérkőzés, máris vezet a Liptovsky Mikulás! A vendégeknél a szerb csatár, Dragan Andrics talált be 55 másodperc után. Egy hosszan előrerúgott labda lepattant Kruzliakról, Andrics pedig egyből rászúrta, s nagyjából 25 méterről talált a félig üres kapuba. 0–1

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Schäfer András ezúttal is ott van a dunaszerdahelyiek kezdőjében.

Szlovákiában továbbra is érvényes az a rendelet, amely alapján az élvonalbeli hazai és nemzetközi sporteseményeken a nézők a stadion befogadóképességének az 50 százalékát foglalhatják el a folyamatos vizsgálat fázisában (ún. „zöld járások”, köztük a dunaszerdahelyi is), megszabott felső határ nélkül.

A Mol Aréna 12 700 férőhelyes, így az újonc elleni találkozóra legfeljebb 6350 szurkoló látogathat ki.

A kivetítőn is megmutatták a magyar válogatott középpályást (Fotó: Duducz Tibor)

 

A Dunaszerdahely legutóbb csütörtökön, az Európa-konferencialigában lépett pályára a Partizan Beograd ellen hazai környezetben. A DAC egygólos hátrányból várta a visszavágót, amelyen nem jött össze a bravúr – a szerb csapat 2–0-ra győzött, így összesítésben 3–0-val ütötte ki Németh Antal együttesét.

Nem lehetne azt mondani, hogy a csapatok jól kezdték a bajnokságot – a DAC a Zemplín Michalovce vendégeként kapott ki 4–1-re, míg a liptószentmiklósi gárdára a Slovan Bratislava mért ugyanilyen különbségű vereséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik