Sané – Bayern, Neymar – Barca, Werner – Pool – Ön szerint?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 11:46
null
James Rodríguez, Neymar és Werner is klubot válthat a következő átigazolási időszakban (Fotó: Getty Imaegs)
Amióta a koronavírus-járvány következtében szünetelnek a labdarúgó topligák, azóta a nemzetközi sajtóban átvették az „uralmat” a lehetséges átigazolásokról szóló hírek. Igaz ugyan, hogy egyelőre azt sem tudjuk, mikor kezdődhet a következő átigazolási időszak és hogy a járványhelyzet mennyire befolyásolja majd a piaci viszonyokat, ettől függetlenül vannak olyan, várható klubváltások, melyek szinte biztosra vehetők. Alábbi összeállításunkban a legvalószínűbb sztárigazolásokat vettük sorra – de kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is.

AZ ÉV SZTÁRIGAZOLÁSAI LEHETNEK

Az elmúlt hetek egyik legtöbbször előkerülő híre, hogy a német válogatott Leroy Sané a Manchester Citytől a Bayern Münchenhez szerződik. A szélső átigazolása már tavaly is napirenden volt Münchenben, de a megegyezés előtt megsérült, így nem jöhetett létre az üzlet. Azóta felépült, a City második csapatában februárban már játszott is. A német Sport Bild értesülései szerint a klubok a napokban meg is egyeztek, vagyis biztosra veszik, hogy Sané Münchenben folytatja, noha a hivatalos bejelentésre még várni kell. A magunk részéről hiszünk a német lapnak, így jelenleg az ő müncheni szerződtetését tartjuk a legvalószínűbbnek, a 80 millió euróra taksált Sané lehet a következő piacnyitás első sztárigazolása – 99 százalék…

Miután a francia világbajnok Paul Pogba ebben az idényben a sorozatos sérülései miatt a bajnokságban csak hét meccset játszott a Manchester Unietdben, aligha lehet kérdéses, hogy a klub szeretne túladni a négy évvel ezelőtt a Juvétól 105 millió euróért visszavásárolt középpályáson. Főképp azok után, hogy Angliában az a vélemény alakult ki róla, hogy megbukott a Manchester Unitedban. Éppen ezért 95 százalékra tesszük, hogy a nyáron távozik az MU-tól. A nagyobb kérdés inkább az, vajon melyik klub lesz hajlandó átigazolási díjat fizetni érte és amellett állni az évi 15 millió euró körüli fizetését. A válsághelyzet hatására a nyár egyik slágermegoldása – még a nagy klubok esetében is – a kölcsönadás lehet, de mivel Pogbának jövőre lejár a szerződése, esetében ez kevésbé valószínű. Így inkább a játékoscserét valószínűsítenénk, mert ingyen aligha engedik el. Viszont egy 27 éves, formán kívüli labdarúgónak nem sok klub ajánl kimagasló fizetést. Talán csak a PSG, amellyel nemrég össze is boronálta az angol sajtó. A másik opció a középpályás korábbi klubja, a Juventus lehet, amelynél pályafutása legjobb időszakát töltötte 2012 és 2016 között.

Pogba mellett két olyan, fiatalnak már nem nevezhető klasszist tudunk mondani, akinek a klubváltását már tavaly nyáron is sokan biztosra vették – aztán mégis maradtak: a walesi Gareth Bale-re és a brazil Neymarra gondolunk. A 30 éves Bale esetében lassan már azon sem lepődnénk meg, ha a nyáron ingyen elengedné őt a látványosan fiatalító Real Madrid, tekintve hogy az idény során 18 tétmeccsen szerzett három gólja (és a két gólpassza) egész biztosan nincs arányban a fizetésével. Ráadásul az utóbbi időben még csak érdeklődőkről sem nagyon hallani vele kapcsolatban, egy kósza hír jelent meg róla a napokban, hogy kipróbálná magát az Egyesült Államokban. Ezzel együtt Pogbához hasonlóan 95 százalékra vesszük, hogy Bale a piacnyitást követően váltani fog.

A „toptranszferek” sorában a negyedik tippünk egyértelműen Neymar távozása a PSG-től, miután a csatár a Mundo Deportivo szerint visszautasította a párizsiak 100 millió eurós szerződéshosszabbítási ajánlatát, mert szeretne visszatérni az FC Barcelonához. Miután azonban tavaly sem sikerült őt megszereznie volt klubjának, most sem vennénk mérget az üzletre. Akárcsak Pogbánál, nála is a korábbi, nagyon magas, esetében 222 millió eurós ára és a fizetése jelentheti a fő akadályt. Az a nagy különbség közte és az eddig említett játékosok között, hogy bár a sérülései miatt nem játszott sok mérkőzésen az idényben, és a francia bajnokság azért messze nem a legerősebb topliga, de a 22 tétmérkőzésen szerzett 18 gól (valamint a 10 gólpassz) nem rossz teljesítmény. 80 százalékra tippeljük, hogy távozik Párizsból, és ha távozik, akkor a Barca lehet az első számú esélyes a szerződtetésére. Egyébként a PSG-nél a jelenlegi megállapodása 2022-ig van még érvényben.

JÓ ESÉLLYEL VÁLTANAK

Említettek mellett további nagy üzletek is köttethetnek a nyáron, ezek százalékos valószínűsítését már olvasóinkra bízzuk, de összegyűjtöttünk még néhány lehetőséget.

Az FC Barcelonánál Neymar érkezése valószínűleg attól is függ, mi lesz a Bayernben kölcsönben szereplő másik brazil, a bajoroknál 32 tétmérkőzésen kilenc gólt szerzőPhilippe Coutinho sorsa, aki tippünk szerint távozik Münchenből, de Barcelonában sem marad (a Newcastle-t és az Evertont emlegetik a kérői között). A Real Gareth Bale mellett James Rodríguezen is szeretne túladni, aki mindössze 13 meccsen játszott ebben az évadban a királyiaknál. Úgy hírlik, a kolumbiai játékost az Everton és az Atlético Madrid is szívesen látná, de a középpályás a spanyol klub felé hajlik, így jó eséllyel távozhat a Realtól, de maradhat Madridban – a kivásárlási ára 40 millió euró lehet.

A német piacon két klasszis támadó már régóta állandó szereplője az átigazolási híreknek. Az egyikük az RB Leipzig német válogatott csatára, Timo Werner, akit korábban a Bayern Münchennel is összeboronáltak, ám a bajoroknál erre a nyárra Sané lett a fő célpont. Werner a szerződésében rögzített kivásárlási ár szerint 60 millió euróért (más források szerint 52 millióért) távozhat. Legújabban a Liverpool érdeklődéséről hallani vele kapcsolatban. Erről írt például a The Guardian is, ám az angol lap megjegyezte, a vörösök kivárnák, milyen gazdasági hatásai lesznek a koronavírus-járványnak, és utána döntenék el, kifizetik-e a vételárát.

A másik meglehetősen kapós Bundesliga-játékos a Borussia Dortmund angol szélsője, Jadon Sancho. Egyes hírek szerint a Manchester United akár 100 millió eurót is fizetne érte, a 20 éves játékosnak pedig heti 400 ezer fontos (162.7 millió forint) fizetést ajánl. Sancho B-tervként állítólag az FC Barcelonánál is szóba kerül, ha Neymar mégsem érkezik, de ha az MU-val kapcsolatban emlegetett összegek megfelelnek a valóságnak – a járványhelyzet miatt azért ezt nem árt fenntartásokkal kezelni –, akkor várhatóan Ole Gunnar Solskjaer menedzser csapatához szerződik. A kérdés csak az, mikor, mert a Sky Sports szerint az idén még marad Németországban.

Aztán vannak olyan várható klubváltások is, amelyeket a cikkünkhöz mellékelt szavazásba be sem vettünk, mert majdhogynem száz százalékra vehetők, csak az a kérdés, hogy a szóban forgó játékosok hová igazolnak jelenlegi klubjuktól. Ebbe a sorba tartozik a két világbajnok spanyol középpályás, Pedro (Chelsea) és David Silva (Manchester City). Velük kapcsolatban már eldőlt, hogy nem maradnak Angliában. Ide tartozik a Barcelonában létszámfölöttivé vált horvát vb-ezüstérmes Ivan Rakitic, a Real számára nagy csalódást jelentő szerb Luka Jovics (jó eséllyel kölcsönadhatják, az AC Milan az egyik érdeklődő), vagy éppen a PSG lejáró szerződésű uruguayi csatára, Edinson Cavani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik