Sala-tragédia: a Cardiff tapogatózik, a Nantes dühös

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.28. 22:34
Hosszú hallgatás után a Cardiff City ügyvédei kapcsolatba léptek a Nantes képviselőivel, ám továbbra sincs előrelépés a két klub vitájában. Mint ismert, a Nantes és a Cardiff a télen megállapodott egymással Emiliano Sala klubcseréjéről, ám az argentin futballista Walesbe tartva halálos repülőgép-balesetet szenvedett – és a tragédia pénzügyi következményeit nem egyformán látják az üzletfelek.

Mint beszámoltunk róla, a Nantes kedden a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult, amiért álláspontja szerint a walesi klub – megszegvén a játékos átigazolásáról kötött szerződést – nem fizette ki az ár aktuális első részletét.Mint beszámoltunk róla, a Nantes kedden a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult, amiért álláspontja szerint a walesi klub – megszegvén a játékos átigazolásáról kötött szerződést – nem fizette ki az ár aktuális első részletét.

A feljelentés után a Cardiff ügyvédei levélben fordultak a Nantes képviselőihez, ám a francia klub köreiből azt állították a L'Équipe-nek, hogy a megkeresést nem tudják hivatalosnak tekinteni, és a küldeményben egyébként sincs újdonság.

„Ha azt akarták közölni velünk, hogy a baleset körülményeit az illetékes hatóságok vizsgálják, akkor azt megköszönjük, de természetesen eddig is tudtunk róla. A valóság az, hogy a február ötödikei felszólításunkra semmilyen hivatalos választ nem kaptunk még” – mondta egy meg nem nevezett nantes-i sportvezető a francia sportnapilapnak.

A L'Équipe Gianni Infantinót, a FIFA elnökét is idézi röviden:

„A FIFA-nak megvannak a fórumai az ilyen viták rendezésére. Egyelőre azonban még emésztjük a tragédiát, amely mélységesen elszomorít bennünket. Ebben a pillanatban nem is kívánok mást mondani, mint hogy együttérzünk a labdarúgó családjával. Reményeim szerint a FIFA és a két klub megtalálja a megoldást.”

Eközben megszólalt az a játékosügynök, Willie McKay is, aki a fiával, Markkal közös cégén keresztül tető alá hozta az ügyletet. Mint a BBC-nek elmondta: Mark McKay „nem fut a Nantes után”, hogy megkapja a részesedését, amely egyébként 1.7 millió euró lenne.

„Itt elsősorban nem pénzről van szó, hanem két elveszített életről… – utalt Willie McKay a Salával együtt balesetet szenvedő pilótára, David Ibbotsonra is. – Ha mások a pénzről akarnak vitatkozni, ám tegyék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik