Az új román kapitány egyszeres bajnok a CFR-vel (Fotó: Riti József Attila)

Az ifjabb Iordanescu szerződése az idei Nemzetek Ligája-sorozatra és a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőire szól, és továbbjutás esetén automatikusan érvényes lesz a németországi tornára is. Az új szövetségi kapitány szerény játékoskarrier után 2010-ben már a Steaua másodedzője volt, vezetőedzőként pedig a Fortuna Brazi, a marosvásárhelyi ASA, a Pandurii Targu Jiu, a CSZKA Szófia, az Astra Giurgiu, a CFR, a Gaz Metan és az FCSB csapatát irányította. Trófeáit mind a CFR-rel nyerte meg, 2018-ban és 2020-ban Szuperkupát, 2021-ben pedig bajnoki címet.

Iordanescu bemutatásakor Razvan Burleanu, az FRF elnöke arra is kitért, hogy miért nem sikerült megegyezni a sokáig legfőbb esélyesnek tűnő Bölöni Lászlóval.

„Több tárgyalásunk is volt, minden jelöltünknek ugyanazt a szerződést ajánlottuk. Bölöni akarta ezt az állást, nem a pénzen múlott a megegyezés. Három dologban tért el a véleményünk: mi szerettünk volt egy köztes célt is kitűzni a Nemzetek Ligájában, folyamatosságra vágytunk a stáb tekintetében, és szerződésbontási záradékot is akartunk” – mondta Burleanu.