Románia: a Steaua bemutatta a riválistól „lopott” edzőjét

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 13:38
Medgyesről érkezik a FCSB új edzője, a román rekordbajnok irányítását Mihai Teja, a Gaz Metan 40 éves szakvezetője veszi át. Elődjét, Nicolae Dicát december 23-án menesztette Gigi Becali, a bukaresti klub tulajdonosa, miután a csapat hazai pályán 2–0-ra kikapott a CFR-től, és ezzel hatpontos hátrányba került a listavezető kolozsvári együttessel szemben.

Mihai Teja a csapat huszonegyedik edzője az elmúlt 16 évben, amióta Becali megvásárolta az akkor még Steaua névre hallgató klubot.

Teja ifiként ugyan játszott a Steauánál, de tréneri karrierje inkább a nagy rivális Dinamóhoz köti. Román és belga kluboknál volt a jelenleg ismét a Dinamót edző Mircea Rednic segítője, első önálló munkáját 2013 őszén a kolozsvári Universitateánál vállalta el, amelyet egy évig vezetett.

Ilyen hosszú állása azóta sem volt, 2015 elején mindössze öt meccs jutott neki a Dinamónál, míg 2014-ben a román U21-es válogatottnál, 2017-ben pedig a Liga 2-es Pandurii kispadján csupán egy-egy találkozó. Nyáron lett a Gaz Metan szakvezetője, amellyel a vártnál jobban szerepelt, a sokáig az élmezőnyhöz tartozó erdélyi csapat csak decemberben esett vissza a nyolcadik helyre.

Becalira jellemző, csütörtökön úgy mutatta be csapata új edzőjét, hogy egy pillanatig sem tárgyalt a Gaz Metannal, amelyhez Teját még fél plusz egy éves megállapodás köti. Utóbbi is csupán az utolsó pillanatban szólt előző klubjának, és még nem is tárgyalt szerződése felbontásáról, ezért Ioan Marginean medgyesi elnök kilátásba helyezte, hogy Teja eltiltását fogják kérvényezni a profi ligától.

Marginean azt is sérelmezte, hogy Becali kész igazolásként jelentette be Iulian Cristeát, a Gaz Metan védőjét is, miközben a medgyesi klubhoz semmilyen átigazolási kérelem nem érkezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik