Román Superliga: Bukarestben és Aradon is távozik az edző

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 10:40
null
Nicolae Dica az FCSB közelmúltbeli sepsiszentgyörgyi meccsén – azt még megnyerte a csapata (Fotó: AFP)
Szinte egyszerre maradt két klub is vezetőedző nélkül kedd reggel a román labdarúgó-bajnokság élvonalában: az FCSB és az UTA szakvezetője is távozik posztjáról.

 

A bukaresti sztárklubnál ez már a második edzőváltás az őszi szezon során, Nicolae Dica ugyanis július végén, a második forduló vette át a csapatot Anton Petreától. Hétfő este azonban az FCSB 2–1-re kikapott Kolozsváron az Universitateától, és Gigi Becali klubtulajdonos a mérkőzés utáni televíziós szereplései során burkoltan éreztette az edzővel, hogy elvesztette a bizalmát. Dica pedig értett a szóból, és kedd reggel lemondott, utóda ideiglenesen Mihai Pintilii másodedző lesz. Az FCSB jelenleg csupán hetedik a Superligában (bár van két elhalasztott mérkőzése is), a Konferencialigában pedig öt forduló alatt két pontot szerzett.

Aradon közös megegyezéssel bontottak szerződést Ilie Poenaruval, a nyáron kinevezett trénerrel ugyanis kieséssel fenyegető helyre esett vissza a legutóbbi hat mérkőzésén csupán egy pontot szerző UTA.

A klub alig félórával később bejelentette, hogy ismét Bálint László György lesz a szakvezető, aki 2019-től az idei év elejéig vezette a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik