Román Kupa: megszakadt a Sepsi nyeretlenségi sorozata

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 22:36
null
A Csíkszereda búcsúzott a kupától (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
A Román Kupában szakadt meg a Sepsi OSK több mint két hónapos nyeretlenségi sorozata, ráadásul egy olyan pályán, ahol a bajnokságban idén még gólt sem szereztek az ellenfelek: a Farul ovidiui otthonában. Az alsóbb ligás erdélyi csapatok viszont nem bírtak magasabb osztályból érkező vendégeikkel.

Mivel a Liga 1-es csapatok többségétől eltérően mindkét edző főként a bajnokságban is rendszeresen játszó futballistáit küldte pályára a Farul–Sepsi összecsapáson (bár a góllövőlistát vezető Jefté Betancor csak a padon kezdett a hazaiaknál), jó iramban zajlott a játék a pályán.

A hibák is főként abból jöttek, hogy néha túlpörögtek a játékosok. A kapusoknak csak a Sepsi játékosai adtak munkát: Kevin Luckasen és Tamás Károly kiugrásai után Laurentiu Branescu hárított látványosan, míg a szentgyörgyi Niczuly Rolandot saját csapattársa, Nicolae Paun dolgoztatta meg egy szöglet után. A konstancai támadók, Adrian Petre és Andrei Ciobanu lövései viszont kevéssel mellé mentek.

Szünet után az első vendégkontránál Ionut Larie bokán rúgta Kevin Luckassent, és bár az eset a tizenhatoson kívül történt, Radu Petrescu büntetőt ítélte a Sepsinek, amelyet Bogdan Mitrea értékesített egykori csapata ellen. A vezetés birtokában a székelyföldi csapat sikeresen tördelte a játékot, többször is lesre állítva a hazai támadókat. Igaz, a végén Jefte így is egyedül törhetett kapura, de lövése után a Niczuly lábáról felpörgő labda a keresztlécre pattant. A másik oldalon Petar Bojics lőtt mellé hasonlóan tökéletes helyzetből, de ez már nem befolyásolta a Sepsi továbbjutását.

A Liga 2-es FK Csíkszereda hat saját nevelésű, 2000-ben vagy azután született játékossal kezdett az élvonalbeli Chindia ellen, és a rutinkülönbség döntőnek bizonyult a statikus, lassú futballt hozó mérkőzésen. A helyzetek nélküli első félidő legvégén a csíki védelem az ötösön belül teljesen szabadon hagyta Cristian Cherchezt, aki könnyű gólt szerzett. Szünet után pedig hiába álltak be az FK tapasztaltabb támadói, a kontrákra beálló Chindiának volt csak komoly helyzete, de a hazaiak kapusa, Gyenge Szilárd kétszer is lábbal védett.

Véget ért a Liga 3-as Nagyváradi AC menetelése is, a négy éve újraalapított egykori magyar bajnok egy hajrában kapott góllal kapott ki a másodosztály második helyén álló Nagyszebentől.

ROMÁN KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Farul Constanta–Sepsi OSK 0–1
(Mitrea 51. – 11-esből)
FK Csíkszereda–Chindia Targoviste 0–1
(Cherchez 45.)
Nagyváradi AC–FC Hermannstadt 0–1
(Sintean 83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik