Román Kupa: gond nélkül jutott be a 16 közé a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.09.26. 17:50
Gond nélkül jutott a legjobb tizenhat közé a Sepsi OSK csapata a labdarúgó Román Kupában, a székelyföldi együttes csütörtök délután Temesváron győzött a Liga 2-es Ripensia ellen.

Bár László Csaba edző a hétvégi bajnoki meccs kezdői közül most csak Rachid Bouhennát és Nicolae Carnatot küldte újra az első perctől kezdve pályára, a szentgyörgyiek már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát, a Ripensia védelme ugyanis semmit sem tudott kezdeni Fülöp István szögleteivel, amelyek nyomán Carnat, Hilal Ben Moussa, majd Dylan Flores is betalált.

A második és harmadik Sepsi-gól között szépítettek a hazaiak, de a hajrában beálló Jacob Adebanjo első labdaérintéséből visszaállította a háromgólos különbséget.

Szintén csütörtökön született meg a forduló legnagyobb meglepetése: a harmadosztályú kolozsvári Sanatatea egy korai góllal és hősies védekezéssel kiejtette a címvédő és az élvonalban második helyen álló Viitorult.

Elméletileg a Liga 1 listavezetője is kiesett még szombat este a kupából, ám a 30. perctől emberhátrányban játszó CFR-t 11-esekkel legyőző FC Botosani sem örülhet sikerének. A bukovinai klub vezetői ugyanis szabálytalanul állították össze a meccsre nevezett keretet: a kötelező hat Romániában nevelkedő játékos helyett csak ötöt írtak be a kezdők és a tartalékok közé. A kolozsvári bajnokcsapatnak még óvnia sem kellett, a bukaresti szövetség ugyanis hivatalból eljárást indított az ügyben, és várhatón kizárja majd a sorozatból a Botosani-t.

A mérkőzés érdekessége, hogy a vendégek mindkét gólszerzője, Catalin Golofca és Andrei Burca is pont idén nyáron igazolt Botosánból Kolozsvárra, de a piros lapot kapó Mihai Bordeianu is előző klubja ellen játszott.

ROMÁN KUPA
A legjobb 16 közé jutásért

Ripensia Timisoara–Sepsi OSK 1–4
Sanatatea Cluj–FC Viitorul 1–0
FC Botosani–CFR 2–2 – 11-esekkel 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik