Román Kupa: az M4 Sport jogi lépéseket tesz

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 19:51
null
(Fotó: Kristó-Gothárd Hunor)
Az M4 Sport élőben közvetítette volna a Sepsi OSK és az FCSB Román Kupa-döntőjét, ám végül a magyarországi nézők lemaradtak az összecsapásról.


A sportcsatornán Kovács István műsorvezető köszöntötte a stúdióban helyet foglaló szakértőt, Simek Pétert, majd közölte: a tervekkel ellentétben nem lesz látható a találkozó. Az M4 közleményt adott ki, melyben ezt írta: „A román kollégák napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a román kupadöntő közvetítési jogával, meg is állapodtunk velük annak közvetítéséről. Bő egy órával a Sepsiszentgyörgy története legfontosabb mérkőzésének kezdetét megelőzően jelezték, tévedtek, nincs náluk a közvetítési jog. A műholdjelet azóta kódolják, így legnagyobb sajnálatunkra nem tudjuk közvetíteni a találkozót. Mi most is dolgozunk a megoldáson, ám a kinti kollégák az első telefonhívásunk óta nem jeleztek vissza.”

Lapunk elérte a sportcsatorna igazgatóját.

„Keretszerződésünk van a Sepsi bajnoki meccseinek közvetítéseiről – mondta Székely Dávid.Ám a vírus okozta szünet miatt az előre tervezett közvetítések egy része elmaradt, és a román partnerrel előre megállapodtunk: a kupadöntő a keretszerződésen belül közvetíthető. Ezért promóztuk, készültünk a közvetítésre, amikor szerdán 17.46-kor levél érkezett: a kupadöntő külföldön történő közvetítése mégsem hozzájuk tartozik, ezért nem áll módjukban továbbítani a jelet – azóta nem veszik fel a telefont. A történetnek nyilván lesz folytatása, megtesszük a jogi lépéseket.”



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik