Román Kupa: a Sepsi győzelemmel jutna be az Ekl-be

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 17:24
null
Fontos csata előtt a Sepsi OSK (Fotó: Sepsi OSK)
Haza sem utazott Sepsiszentgyörgyre utolsó, az FCU Craiova otthonában 5–0-ra megnyert bajnoki mérkőzése után a Sepsi OSK, hanem egyből Bukarest felé vette az irányt, ahol csütörtök este Román Kupa-döntőt játszik az FC Voluntari ellen.

 

Az alsóházi rájátszást megnyerő székelyföldi csapatnál most mindenki abban bízik, hogy ez lesz az idény utolsó találkozója – vereség esetén még egy vagy két, Konferencialiga-szereplésért vívandó osztályozó is vár még a Sepsire.

A craiovai találkozón az eltiltott Cristiano Bergodi vezetőedzőt helyettesítő Ilyés Róbert másodedző szerint a szakmai stáb tudatos döntése volt, hogy a megszokott kezdők többsége ne lépjen pályára Craiován.

„Nem akartunk úgy járni, mint két éve az FCSB ellen, amikor szintén három nappal egy bajnoki mérkőzés után játszottuk a finálét, ezért pihentettünk néhány játékosunkat. De akik eddig kevesebbet játszottak, most megmutatták az értéküket, az ő érdemük ez a győzelem. Nyíltan, szépen játszottunk és látványos gólokat lőttünk. Sem a stáb, sem a szurkolók nem számítottak ilyen eredményre” – mondta Ilyés Róbert a klubtörténeti rekordnak számító siker után, korábban ugyanis legfeljebb három góllal tudott idegenbeli Liga 1-es mérkőzést nyerni a bajnokságot hetedik helyen záró Sepsi.

A másodedző szerint a kupa megnyerése esetén tökéletes idényt zárna az ősszel még bukdácsoló, de az októberi edzőváltás után magára találó szentgyörgyi csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik