Román Kupa: a koronavírus majdnem közbeszólt a székely rangadón

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.06. 17:06
null
A fehér mezes Csíkszereda nyerte meg a székely kuparangadót (Fotó: Erdély Bálint Előd/Székelysport.ro)
Félórás késéssel kezdődött kedd délután a Román Kupa székelyföldi rangadója, de legalább sikerült lejátszani a harmadosztályú Székelyudvarhelyi FC és a második ligás FK Csíkszereda összecsapását.

 

A találkozó előtti napon az udvarhelyi csapat egyik játékosáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, majd kedden a vendégek egyik futballistájáról is – így mindkét keret tagjait újra tesztelni kellett. A vendégek eredményei pedig késtek, így a kezdés is csúszott, ám végül minden más játékosé negatív lett, így összecsaphatott a két egymással minden téren rivalizáló székely város csapata.

A pályán viszont hamar kijött az osztálykülönbség, Juan Bauza kapáslövésével gyorsan vezetést szerzett a csíki együttes, amely az első félidőben Bogdan Rotar révén kapufát is lőtt. Szünet után pedig az FK leginkább arra vigyázott, hogy az Udvarhelynek ne legyen esélye egyenlíteni, így a második gólt csak a legvégén szerezte meg Pintér Norbert, aki egyéni akció végén, 16 méterről lőtte a bal alsó sarokba a labdát.

ROMÁN KUPA
3. FORDULÓ
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda 0–2
(Bauza 11., Pintér 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik