Román Kupa: a Csíkszereda legyőzte a Sepsit az U19-es döntőben

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 17:37
null
A Csíkszereda nyerte az U19-es Román Kupát (Fotó: Tókos Csaba)
Csíkszereda nyerte az U19-es labdarúgó Román Kupa „székely” döntőjét. Az érettebb és keményebb focit nyújtó FK egygólos meccsen győzte le a Sepsi OSK-t. A bukaresti Rapid Stadionban rendezett mérkőzés igazi csemegéje azonban a szurkolás volt, mintegy 2000 néző magyarul, ízes csíki, illetve háromszéki akcentussal énekelte végig a csütörtök délutáni 90 percet.

A kizárólag erre a mérkőzésre érkező szeredai tábor kisebb, de hangosabb és szervezettebb volt, a hullámokban érkező szentgyörgyiek néha inkább a nagycsapat esti fináléjára tartogatták a hangjukat. A testvéri hangulat azonban végig megvolt, egymást és közösen a Székelyföldet is éltették a táborok – csak akkor hörrentek fel dühösen a Sepsi szurkolói, amikor elmaradt egy szerintük csapatuknak járó büntető. A pályán is hasonlóan sportszerű volt a játék, a találkozó egyetlen sárga lapját műesésért kapta a csíkszeredai Sándor Raul...

A győztes gólt már az első félidő derekán megszerezte Omar El Sawy – a marosvásárhelyi születésű szélső Marius Barabas centerezése után az ötösről lőtte Niczuly Rajmund (a Sepsi felnőttcsapatában védő Niczuly Roland öccse) „szeme közé” a labdát. A többi nagy helyzet is mindkét oldalon az első félidőben volt, a másodikban az FK már sikeresen tördelte a játékot és blokkolta a szentgyörgyi lövéseket. A végén pedig – még a kupa átadása előtt – a két tábor közösen énekelte a Székely Himnuszt az egymást átölelő játékosoknak.

U19-ES ROMÁN KUPA
DÖNTŐ
FK Csíkszereda
–Sepsi OSK 1–0 (El Sawy 20.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik