Román Kupa: a Csíkszereda az UTA Aradot fogadja

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 15:42
null
A Csíkszereda az UTA Aradot fogadja a Román Kupában (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Bálint László György ellenfélként térhet vissza Csíkszeredára, miután a Román Kupa főtáblájának hétfői sorsolásán a másodosztályú székelyföldi csapattal húzták össze az UTA-t. 

 

Az élvonalba nyáron feljutott aradi csapat edzője a 2017–2018-as idényben ült az akkor még Liga 3-as FK kispadján, amely alacsonyabb osztályú csapatként lesz a legjobb 16 közé jutásért vívott összecsapás házigazdája. A két együttes az előző kiírásban kétszer is összecsapott a Liga 2-ben, az UTA hazai pályán 3–0-ra, Csíkszeredában 6–0-ra győzött.

Székelyföld Liga 1-es csapata, az előző kiírásban a döntőig jutó Sepsi OSK a Turris Oltul Turnu Magurele vendége lesz, amely a szombaton éppen a Csíkszeredával játszott gól nélküli döntetlent, hazai pályán. A címvédő FCSB is a Liga 2-ből kapott ellenfelet, a Gloria Buzaut, a bajnok CFR viszont – mivel tavaly korán kiesett és így idén nem volt kiemelt – élvonalbeli csapat, a Poli Iasi ellen játszik.

A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el november 28-án, az alacsonyabb osztályú vagy az előző szezonban gyengébb helyezést elérő csapat pályáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik