Román Kupa: a Craiováé a trófea, a Sepsi játszik Európáért

Vágólapra másolva!
2021.05.22. 22:22
Az Universitatea Craiova nyerte meg a Román Kupát, a döntőben hosszabbítás után legyőzve az Astra Giurgiut, ami egyben azt jelenti, hogy a bajnokságban negyedik helyen végző Sepsi OSK osztályozót játszhat az európai kupaszereplésért.

 

Az Universitatea viszonylag gyorsan vezetést szerzett a fináléban, de az Astra három percen belül egyenlített egy vitatott büntetőből – a craiovaiak szerint a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt. Ezt követően hiába volt jóval több helyzete a Craiovának, a hosszabbítás elején az Astra került előnybe.

Dan Nistor viszont szinte egymaga fordított. Hat perc múlva hatalmas bombával kiegyenlített, majd héttel a vége előtt szabadrúgásból Vladimir Screciu fejére ívelte a labdát, és ő karrierje első góljával eldöntötte a trófea sorsát.

A bajnokságban bronzérmes Universitatea 2018 után másodszor nyerte meg a Román Kupát.

Ha az Astra lett volna a kupagyőztes, elindulhatott volna az Európa-konferencialiga selejtezőjében, ám így a Sepsi játszhat a nemzetközi indulásért. A székelyföldi csapat ellenfele a Liga 1 alsóházi „döntőjét” megnyerő csapat, a Chindia Targoviste vagy az FC Viitorul lesz.

ROMÁN KUPA, DÖNTŐ
Astra Giurgiu–Universitatea Craiova 2–3
(Gaman 17. – 11-esből, Boe-Kane 93., ill. Ivan 14., Nistor 99., Screciu 113.) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik