Red Bull Neymar Jr's Five: Liu Shaolin Sándor is szívesen találkozna a brazil világsztárral

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 17:59
null
Liu Shaolin Sándor (kabátban) is ott járt az eseményen (Fotó: Pálfi Balázs)
Győrben és Budapesten rendezték meg a Red Bull Neymar Jr's Five utolsó két selejtezőtornáját. Az esős időjárás ellenére összesen 47 csapat szállt harcba az országos döntő még kiadó 8 helyéért ezen a nem mindennapi szabályrendszerű tornán, melynek egyik különlegessége, hogy amikor egy csapat gólt kap, egy játékosát is elveszíti.

Így mennek a mérkőzések (kapus nélkül, ötfős csapatokkal) tíz percig vagy egészen addig, amíg az egyik fél el nem veszíti az összes játékosát.

Győrben a Barátság Parkban találkoztak a gárdák, köztük az ismert televíziós műsorvezető, Istenes Bence is ott volt csapatával, és ha már így tett, ki is harcolta az indulási jogot a budapesti döntőre. Ugyanez nem sikerült a Palvin SG-nek elkeresztelt csapatnak, ugyanakkor a srácok nem csüggedtek: másnap a fővárosban is harcba szálltak a BME Sporttelep műfüves pályáin.


Tették mindezt sikerrel, ráadásul igen nívós közönség szeme láttára, hiszen rövid pályás gyorskorcsolya olimpiai bajnokunk, Liu Shaolin Sándor is ott járt az eseményen, és elárulta: irigyli a leendő magyar bajnokcsapatot azért, hogy találkozhat Neymarral.

Győrből és Budapestről is négy-négy alakulat jutott tovább tehát, ezzel ki is alakult az országos döntő 24-es mezőnye. A finálét október 17-én, vasárnap rendezik a Városliget kék borítású pályáin. Aki arra jár, annak érdemes lehet kilátogatnia az ingyenes eseményre, hiszen a szórakoztató csaták mellett láthatja focizni Istenes Bencét, de a Red Bull Neymar Jr's Five világdöntőjének magyar címvédőjét, a Zsírkrétákat is.

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓNK A BUDAPESTI SELEJTEZŐRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik