Red Bull Neymar Jr's Five: a PSG világsztárja brazil csapatoknak adhatta át a trófeát

NAGY-PÁL TAMÁS (DOHA)NAGY-PÁL TAMÁS (DOHA)
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 22:20
null
Neymar trükközött és trófeákat adott át (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
A magyar bajnok Palvin Saint Germain a csoportból való továbbjutás után a végsőkig küzdve 5–0-s vereséget szenvedett Chilétől a Red Bull Neymar Jr's Five katari szuperdöntőjén, így nem jutott be a legjobb 16 közé. Ennek ellenére élményekkel teli napot zártak a csapat tagjai, hiszen ismét találkoztak helyi magyar szurkolókkal, és láthatták Neymart is trükközni, aki legnagyobb örömére két brazil csapatnak adhatta át a trófeát.

Mit takar Katarban a rossz idő? Van, akinek a téli időszakon kívül – amikor akár napközben is 30 fok alá mehet a hőmérséklet – mindent. Van, akinek a 40-45 fok csak egy kis szükséges rossz, amit megéri elviselni, hogy egész nap a tengerparton heverészhessen az ember. Az igazán rossz időt talán az testesíti meg, ami a Red Bull Neymar Jr's Five kieséses szakaszának reggelén fogadott minket: akkora homokvihar, hogy sem a nap nem sütött át rajta, sem azok a felhőkarcolók nem látszottak, amik egy nappal korábban még ott voltak a horizonton.

Úgyhogy a strandolás biztosan nem vonhatta el a magyar bajnok Palvin Saint Germain figyelmét a tornáról, persze, ez amúgy sem történt volna meg. A csoportmérkőzések felvételének visszanézésével, taktikai beszélgetésekkel, kondizással, pihenéssel telt a nap, hiszen a nem mindennapi környezet ide vagy oda: a srácok amatőr státuszuk ellenére profi hozzáállással pontosan tudták, nem nyaralni, hanem futballozni érkeztek Katarba – a sikeres csoportkör után a 16 közé jutásért Chile ellen.

Ugyanakkor továbbra is csere nélkül, sérülésekkel, fájdalmakkal sújtva nem volt egyszerű dolguk a dél-amerikaiak ellen, akiken ezúttal nem is lehetett fogást találni. Szépen, okosan járatták a labdát, és alakították ki a helyzeteket, melyeket sorra gólra is váltottak. A fáradtság aztán emberhátrányban még jobban kijött, így idő előtt, 5–0-val ért véget a találkozó.

Ebben ma ennyi volt sajnos, a fiúkat megvigasztalni nyilván nehéz volt, pedig a körülményekhez képest kihozták magukból a maximumot, hiszen a csoportkörben mutatott játékuknak mindenki a csodájára járt. (Több hétfői ellenfél sem értette, hogyan tudott kiesni a magyar csapat).

„Sajnos, tényleg ennyi volt benne. A csoportkörben mindent kiadtunk magukból, nem osztottuk be jól az erőnket. Mi szívvel-lélekkel és taktikusan játszunk, mert nem vagyunk a legnagyobb cselgépek, a képességeinket próbáljuk meg kimaxolni, és ezért van szükségünk az erőre. Ettől függetlenül nagyon emlékezetes utazáson vagyunk túl, rengeteg nemzetiséggel, stílussal ismerkedtünk meg a pályán és azon kívül is” – mondta el a csapat buldózere, Lotz Ádám.

Találkozás a szurkolókkal (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Találkozás a szurkolókkal (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

Aztán jöttek a legmeghatóbb pillanatok: egyszer csak feltűnt egy Katarban élő magyar család: anyuka, apuka, három kisgyermek, arcfestéssel, mezekben, egy magyar zászlóval a kezükben érkeztek szurkolni a fiúknak. Sajnos már nem volt miért, így egy kis ismerkedés és egy közös fotó kerekedett a történetből.

A magyar csapat tagjai ezután természetesen megnézték a meccseket, az elődöntők köré már óriási show-t kerítettek a rendezők, a centerpálya lelátója dugig telt – és egyáltalán nem csak a kiesett csapatokkal.

Maradt a meccsnézés (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Maradt a meccsnézés (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

És persze nemcsak a csapatok miatt: az elődöntők alatt ugyanis befutott a PSG sztárja, Neymar is, akiért megvesztek a rajongók. A fenomén elindította az első finálét, a nőit – amin ráadásul két brazil csapat vett részt. A férfiak döntőjében is volt egy brazil alakulat, amely drámai körülmények között, gól- és emberhátrányból felállva mentette döntetlenre a meccset, és a szabályoknak megfelelően egy az egy elleni párharcban, aranygóllal nyerte meg a találkozót.

Neymar tehát örülhetett, hiszen mindkét tornán honfitársainak adhatta át a világbajnoki serleget – akik ezután egy-egy mérkőzésre is kihívhatták, amelyen a brazil sztár jó néhány finom trükkel lepte meg a publikumot –, de mindenki más is elégedetten távozott, hiszen ez a katari néhány nap minden résztvevő amatőr futballistának felejthetetlen élményt nyújtott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik