Színház: Puskás Ferenc unokája és dédunokája a Szegedi Szabadtérin

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 22:13
null
A felnőtt (Veréb Tamás, balra) és a gyerek (Tóth Csanád) Puskás Ferencet, a Puskás Ferencnét (Kovács Gyopár) valamint a Bozsik Józsefet (Fehér Tibor) alakító színészek Puskás unokájával, Rékával, dédunokájával, Anéval és Bozsik fiával, Péterrel a szombat délutáni próbán (Fotó: Puskás, a musical/Szabó Luca) <br />
A járványhelyzet miatt nem lehettek jelen a Puskás, a musical tavaly augusztusi előadásain Puskás Ferenc spanyolországi hozzátartozói. A darabról nagyon sokat hallott, de először a Szegedi Szabadtérin nézi meg a musicalt Reka Damborena Puskás, Puskás Ferenc unokája – írja a szegedma.hu.

A szegedma.hu beszámolója szerint a Tisza-parti városban megtartott szombati bemutató előtt találkoztak a szereplőkkel, így Veréb Tamással is, aki Puskás Ferencet alakítja, Szente Vajk rendező pedig megmutatta nekik a díszletet és mesélt az előadás kulisszatitkairól.

„Nagyon megtisztelő, hogy meghívtak bennünket, és az is, hogy még mindig ennyien szeretik és emlékeznek nagyapámra. Izgalommal ülünk majd a nézőtéren és nagyon kíváncsian várjuk a bemutatót” – mondta a városi lapnak Reka Damborena Puskás, Puskás Ferenc unokája.

A repülőtérről Szeged felé autózva Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője a musical zenei anyagát is megmutatta nekik.

„Szinte táncoltunk a kocsiban! Nagyon tetszett a ritmusa és a dallamvilága, nekem egyes részei a legszebb Walt Disney filmzenéket idézték” – idézte a szegedma.hu Ane de Juan Damborenát, Puskás Ferenc dédunokáját.

A leghíresebb magyar hozzátartozói külön kiemelték, rendkívül jó érzés nekik, hogy nemcsak Madridban, hanem Magyarországon is ápolják és őrzik Puskás Ferenc emlékét.

„Igazi hősként tekintenek rá, ami nagyon megtisztelő” – jegyezték meg.

Nem csak a Puskás-rokonok látogatása miatt különleges a musical szegedi bemutatója, a darab szombati előadásán az angol intéző szerepét Bozsik József fia, Bozsik Péter játssza el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik