Mbappé csereként is remek teljesítményre volt képes (Fotó:AFP)

 

A francia első osztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) vasárnapi záró meccsén a PSG 2–0-ra megverte a Marseille-t, elsősorban a becserélt Kylian Mbappé és Julian Draxler góljának köszönhetően. A világbajnok francia támadó padoztatásáról is szót ejtett a német tréner.

„Fegyelmi okokból nem kezdett Mbappé és Rabiot. Utálom, ha ilyen szintű meccseken Kylian nélkül kell pályára küldenem a srácokat, de a csapat egésze sokkal fontosabb, mint az egyének. Viszont nagyon tetszett a reakciója (becserélése után három perccel gólt szerzett – a szerk.)” – fejtette ki az összecsapás után a PSG edzője, Thomas Tuchel. A két játékos késett a meccs előtti taktikai értekezletről, ezért kapták a büntetést.

A 19 éves tini a tizedik gólját érte el a hetedik bajnoki mérkőzésén.

„A csapatnak kellett ez a győzelem. Minden gárdának van egy vezetője, akinek a különbséget kell jelentenie a nehéz helyzetekben. Úgy érzem, ezt a szerepet be tudom tölteni, ezúttal bizonyítottam is. Ezen az úton haladva be fogjuk írni magunkat a történelembe” – szólalt meg a meccs után Mbappé.

A Marseille vezetőedzője, Rudi Garcia egyszerre volt mérges és büszke a vasárnapi bajnoki befejeztével.

„A statisztikák is azt mutatják, hogy teljesen egyenrangúak voltunk az ellenfelünkkel. Véleményem szerint nem a valóságot tükrözi az eredmény. Taktikailag jól reagáltunk a PSG játékára. Sajnos ilyen nagy csapat ellen a szerencse is elkelt volna, ez nekünk nem adatott meg. Szeretnék gratulálni a fiúknak, ők megtettek mindent. Majd ha egyszer rendesen elkezdik használni a videobírót, akkor ilyesmi nem történhet meg (Strootman találatát a bíró visszafújta, a rendszer segítsége nélkül – a szerk.).”