PSG: Thomas Tuchel távozik a csapattól – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.12.29. 10:07
null
Thomas Tuchel távozik a PSG-től (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyultak a német és francia sajtóhírek, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata hivatalosan is megerősítette, hogy felbontotta Thomas Tuchel szerződését, így a német edző távozik a párizsi együttes kispadjáról. A 47 éves szakemberrel együtt a teljes szakmai stáb, így Lőw Zsolt is elhagyja a PSG-t.

 

A klub hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a Paris Saint-Germain helyzetének alapos elemzése után úgy döntöttek, hogy felbontják Thomas Tuchel szerződését.

A német szakembert 2018 júliusában nevezték ki a párizsi csapat élére, azóta 127 tétmérkőzésen 95-ször nyert, 12-szer döntetlent játszott, 20-szor pedig vereséget szenvedett a PSG-vel. A 47 éves szakember két bajnoki címet, egy-egy Francia Kupát és Ligakupát, illetve két francia Szuperkupát nyert az együttessel, illetve 2020 augusztusában – a klub történetében először – Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a csapatot (ott azonban kikapott a Bayern Münchentől).

„Szeretném megköszönni Thomas Tuchelnek és a szakmai stábnak a klubért tett munkát. Thomas rengeteg energiát és szenvedélyt fektetett a munkájába, és természetesen szívesen emlékezünk majd vissza a közösen megélt boldog pillanatokra. A legjobbakat kívánom neki a jövőre” – fogalmazott Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke.

A 47 éves szakemberrel együtt a teljes szakmai stáb, így Lőw Zsolt is távozik a PSG-től.

A PSG jelenleg – egyaránt egy pont hátránnyal az éllovas Lyon és a második Lille mögött – a harmadik helyen áll a bajnokságban, míg a BL-ben a Barcelonával találkozik majd a nyolcaddöntőben.

Sajtóhírek szerint a kispadon a Tottenham korábbi menedzsere, Mauricio Pochettino követheti Tuchelt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik