Lionel Messi sajtóhírek szerint 25 millió eurós aláírási pénzhez jutott Párizsban (Fotó: AFP)

 

A PSG bejelentése szerint a szurkolói tokeneket partnere, a Socios.com biztosította, és bár konkrét számadatokat nem közölt arra vonatkozóan, az aláírási pénznek ez mekkora hányadát teszi ki, annyit mégis jelzett, hogy „nagy számot” jelent.

Az FC Barcelonától huszonegy év után távozó Messi sajtóhírek szerint 25 millió eurós (8.8 milliárd forint) aláírási pénzhez jutott Párizsban, ahol kettő plusz egy évre szóló szerződése alatt is nettó 25 millió eurót keres majd évente.

A szurkolói token – amelyet a PSG mellett már több neves európai futballklub is bevezetett – lehetőséget ad a drukkereknek, hogy a klub életével, működésével kapcsolatos döntésekbe beleszóljanak, arról közvetlen véleményt formáljanak.

A PSG elsőre 20 millió szurkolói tokent dobott piacra darabonként 1.69 fontért (704 forintért), és mostanra közel 80 millió szimpatizánsának adott a lehetőség, hogy bizonyos kérdésekben szavazzon, s így közvetlenül részt vegyen a klub életében. A kriptovalutának számító szurkolói tokenekkel szabadon lehet kereskedni, azok piaci értéke viszont kevés kapcsolatot mutat a csapat aktuális formájával, teljesítményével és eredményeivel.

(MTI)