PSG: Nem tudom, még meddig bírom ezt elviselni – Neymar

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 11:02
null
Neymar nehezen viseli, hogy gyakran a földre kerül (Fotó: AFP)
Megint megsérült Neymar, a Paris Saint-Germain 29 esztendős brazil labdarúgója, aki így kihagyja többek között a volt csapata, az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonását is.

 

A 29. életévét nemrég betöltő támadónak a Caen elleni Francia Kupa-találkozón a combközelítő izma sérült meg. A párizsi klub hivatalos tájékoztatása szerint Neymar négy hétig nem játszhat.

„A szomorúság hatalmas, a fájdalom mérhetetlen és a sírás állandó
– kezdte Neymar az Instagramon. – Megint abba kell hagynom azt, amit a legjobban szeretek, a futballt. Néha elbizonytalanodom, mert imádok cselezni, ám rendszeresen megrúgnak. Nem tudom, hogy velem van-e a gond… Elszomorít, ha egy játékos, egy edző vagy egy kommentátor azt mondja, fel kell engem rúgni, állandóan dobálom magam, és sírós csecsemő vagy elkényeztetett vagyok… Őszintén elkeserít, és nem tudom, még meddig bírom ezt elviselni. Csak szeretnék boldog lenni és futballozni, semmi másra nem vágyom!”

A kupatalálkozó után Mauricio Pochettino, a PSG nemrég kinevezett vezetőedzője is utalt arra,hogy a Paris Saint-Germain ellenfelei meglehetősen keményen bánnak játékosaival.

Franciaországban ezek a körülmények megszokottak. Így volt ez az Angers, a Marseille és a Lorient elleni mérkőzésen is. Elkerülhetetlen. Nem akarok az ellenfelek stílusáról beszélni. Úgy érzem, a játékvezetők kevés védelmet nyújtanak, de ez nem csak a Caen elleni találkozón volt így” – mondta Pochettino.

Neymar októberben ugyancsak combsérülés miatt hagyott ki meccseket, majd decemberben a bokája miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. A Barcával 2015-ben BL-t nyerő klasszis a mostani idényben 17 tétmérkőzésen összesen 13 gólt szerzett és öt gólpasszt adott.

A PSG a barcelonai találkozón nem számíthat Ángel Di Maríára sem, aki a vasárnapi, Olympique Marseille elleni bajnoki összecsapáson sérült meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik