PSG: katari befektető jön, csillagászati összeg jut erősítésre

Vágólapra másolva!
2011.05.10. 09:45
null
A QIA hosszú távra tervez együttműködést a párizsiakkal, 3 évre 150 milliót adna (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
A francia labdarúgó-bajnokság egyik kirakatcsapata, a Paris Saint-Germain hamarosan katari tulajdonba kerül, és ily módon jelentős erősítési forráshoz jut – tudta meg a L'Équipe.

A francia sportnapilap tudni véli, hogy a Qatar Investment Authority (QIA) heteken belül birtokon belülre kerül, és mind a főtulajdonos Colony Capital (95.8 százalék), mind a Butler Capital Partners (4.2) tulajdonrészét kivásárolja, azaz egyedüli tulajdonos lesz.

Mivel a Colony erejéből nem futja a csapat további megerősítésére, jelentős nyomás nehezedik rá az eladást illetően, és úgy tűnik, a társaságnak a tervezett 100 millió eurós eladási ár helyett be kell érnie 50 millióval.

A L'Équipe szerint a QIA – tekintettel a 2022-es katari világbajnokságra – hosszú távon tervez a francia főváros csapatánál, és az első három esztendőben 150 millió eurót készül befektetni, az összeg javarészét játékosok vásárlására fordítva.

A lap emlékeztet arra, hogy a QIA már 2006-ban szeretett volna tulajdonrészhez jutni a PSG-ben, de akkor politikai körök nem támogatták a szándékot. Mostanra a helyzet megváltozott, a katari sportbiznisz megítélése már egészen más Európában.

Ha létrejön az üzlet, a legfontosabb posztokon nem történik változás, azaz Robin Leproux marad a klubelnök, Antoine Kombouaré a vezetőedző.

A PSG négy fordulóval a zárás előtt a negyedik helyen áll a francia bajnokságban, és még van esélye a Bajnokok Ligája-szereplés kivívására – a bajnoki cím megszerzésére már csak matematikai esélyt őriz.

A párizsiak 1994 óta nem szereztek aranyérmet a Ligue 1-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik