PSG: bemutatták Messit, aki trófeákért jött, „a világ legjobbjaihoz”

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.08.11. 11:56
null
Lionel Messi örömmel várja az új kihívásokat (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain sajtótájékoztatón mutatta be legújabb igazolását, a hatszoros aranylabdás Lionel Messit.

 

A szerda délelőtt, nem sokkal 11 óra után kezdődő sajtótájékoztatón a PSG tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi köszöntötte a sajtó képviselőit és az eseményt online bekapcsolódva követőket.

Al-Kelaifi marasztalja Mbappét
A sajtótájékoztatón Nasszer el-Kelaifi kijelentette: mindenki számára ismert Kylian Mpabbé jövője.
„Azt mondta versenyképes csapatban szeretne futballozni. A mienknél jelenleg nincs jobb, szóval nincs oka arra, hogy távozzon.”

„Boldogan és büszkén mutatom be Lionel Messit a PSG játékosaként. Történelmi naphoz érkeztünk, elképesztő pillanat ez számunkra. Leót nem kell bemutatnom senkinek, a történelem első hatszoros aranylabdát játékosa kezdte szavait a párizsiak vezetője. – Tíz évvel ezelőtt hatalmas ambíciókkal vágtunk neki ennek a projektnek a klubnál. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ide eljutottunk.”

Al-Kelaifi ezt követően köszönetet mondott az argentin klasszisnak, hogy őket választotta, illetve a klub munkatársainak, akik segítették tető alá hozni a játékos szerződtetését.

Ezt követően Lionel Messi vette át a szót.

Örülök, hogy itt lehetek. Mindannyian tudhatják, milyen körülmények között távoztam a Barcelonától. Nagyon nehéz volt ez számomra ilyen sok ott töltött esztendőt követően. Viszont feldobott a pillanat, hogy megérkeztem ide. Az első perctől kezdve élvezem, hogy itt vagyok Párizsban. Szeretnék gyorsan edzésbe állni és együtt dolgozni a csapattársaimmal.”

A 34 esztendős argentin klasszis ezt követően megköszönte a PSG bizalmát, valamint a szívélyes fogadtatást, majd a terveiről nyilatkozott.

Szeretnék a továbbiakban is trófeákat nyerni, ezért is jöttem ebbe a klubba” – jelentette ki Messi, aki ahogyan az már korábban nyilvánosságra került, a 30-as számú mezt fogja viselni új csapatában.

A vb-ezüstérmes támadó azt is megosztotta az érdeklődőkkel, hogy bár nagyon szeretne amint lehet, pályára lépni, szüksége lehet egy extra felkészülési időszakra, mielőtt bevethető lesz.

„Amikor úgy érzem, hogy minden rendben van, készen állok, akkor fogok játszani” – árulta el, aki nehezen élte meg az előző hetet, de igyekszik annak eseményeit apránként feldolgozni.

Érzelmekkel teli időszak volt. Nem felejthetem el soha, amit Barcelonában magam mögött hagytam, de igazából boldog és egy kissé türelmetlen vagyok az előttem álló új élethelyzet miatt– mondta, hozzátéve: nagyon várja már, hogy a „legjobb labdarúgókkal” játszhasson együtt, Kylan Mbappé és Neymar személyében.

A Barcelonát 21 év után elhagyó támadó ezt követően lelkesen beszélt a PSG fanatikusairól, akik nagy hatással vannak rá, amióta megérkezett.

„Hihetetlen volt szurkolókat látni az utcákon. Szeretnék köszönetet mondani azért, ahogyan fogadtak.”

Annak kapcsán, hogy új bajnokságba, az európai top 4 között nem szereplő francia élvonalba szerződött, Messi kijelentette: PSG-s barátai miatt már korábban is nyomon követte a bajnokság eseményeit.

A Ligue 1 nagyon sokat fejlődött az elmúlt években – nagyban köszönhető ez új klubomnak is. Egyre versenyképesebb, minden csapat erősödik, hiszen mindenki minket szeretne legyőzni. Új élmény lesz számomra itt játszni, új stadionokban, új riválisok ellen.”

A sajtótájékoztató végén Messit megkérdezték, hogyan viselné azt a helyzetet, ha a PSG-vel a Bajnokok Ligájában a Barcelona ellen kellene pályára lépnie.

Barcelona volt az otthonom, gyerekkorom óta ott éltem. Talán jó lenne visszatérni oda. Nagyon furcsa lenne otthon játszani, de ez megtörténhet, majd meglátjuk” – zárta szavait Lionel Messi, aki tegnap este írta alá kettő plusz egy évre szóló szerződését a Paris Saint-Germainnél.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik