A Paris Saint-Germain legutóbb Neymar bemutatásakor bérelte ki az Eiffel-tornyot (Fotó: AFP)

 

A spanyol újságíró hozzáteszi, a PSG legutóbb 2017-ben, Neymar érkezésekor bérelte ki a francia főváros jelképes építményét.

A háttérben nyilvánvalóan az FC Barcelonától távozó Lionel Messi esetleges szerződtetése állhat.


 
A Manchester City nem Messit, hanem Harry Kane-t akarja

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint Messi már megkereste a párizsiak szintén argentin vezetőedzőjét, Maurico Pochettinót. A névtelenséget kérő informátor elárulta, hogy a PSG vezetői először felmérik, nagyjából mekkora bevételhez juthatnának Messi leigazolásával, mert bár a katari tulajdonú klub megengedheti magának, hogy hatalmas fizetést adjon a 34 éves argentin csatárnak, de közben be kellene tartania az európai szövetség (UEFA) pénzügyi szabályait – írta az MTI.

A PSG legutóbbi, a 2019–2020-as idényre vonatkozó beszámolója szerint a bérköltség 414.4 millió euró, a bevétel pedig 560 millió euró volt. A csapat legjobban kereső játékosa a brazil Neymar és a francia világbajnok Kylian Mbappé. Előbbi a hírek szerint lemondana a 10-es mezről Messi kedvéért.

A PSG idén nyáron már három sztárjátékost igazolt ingyen: az olasz Gianluigi Donnarumma, a spanyol hátvéd Sergio Ramos és a holland középpályás Georginio Wijnaldum szerződése is lejárt előző csapatánál. Mindannyian körülbelül tízmillió eurós éves fizetést garantáló megállapodást írtak alá.