PSG: Areola Buffon szerződtetése után távozni akart

Vágólapra másolva!
2018.09.07. 20:17
Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea kapusedzője, Christophe Lollichon szerint Alphonse Areola a nyári átigazolási időszakban a londoni „kékekhez” szeretett volna igazolni.

A Paris Saint-Germain kapusa csütörtökön, a Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (0–0) debütált a francia válogatottban. A 25 éves játékos kiváló teljesítménnyel hálálta meg Didier Deschamps bizalmát, őt választották meg a meccs emberének is.Nemzetek Ligája-mérkőzésen (0–0) debütált a francia válogatottban. A 25 éves játékos kiváló teljesítménnyel hálálta meg Didier Deschamps bizalmát, őt választották meg a meccs emberének is.

A fiatal kapus végigvédte az előző idényt klubcsapatában, a mostani szezonban azonban sokkal kevesebb lehetőséget kaphat, mivel a PSG a nyári átigazolási időszakban Párizsba csábította a Juventus és az olasz válogatott legendáját, Gianluigi Buffont, ami után állítólag Areola elgondolkodott a távozáson.

A futballistát jól ismerő, a Chelsea-nél kapusedzőként dolgozó Christophe Lollichon a Le Figarónak adott interjújában elárulta, Areola a Stamford Bridge-re szeretett volna menni, ám Maurizio Sarri együttese végül Kepa Arrizabalagát szerződtette.

„Sokat beszéltünk a nyáron, hozzánk akart jönni, a végső döntés azonban nem az enyém volt. Szomorú látni, hogy egy ilyen klub, mint a PSG, egy 40 éves kapust szerepeltet, amikor rendelkezik egy kiváló 25 évessel. Alphonse sokat tanulhat Buffontól, de a fejlődése érdekében minél többet kell játszania” – vélekedett Lollichon.

A Paris-Saint Germain vezetőedzője, Thomas Tuchel augusztusban úgy nyilatkozott, hogy Areolának is lehetőséget ad majd, így a legutóbbi két francia bajnoki mérkőzésen ő állt a kapuban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik