Wijnaldum három évre kötelezte el magát a párizsiakhoz (Fotó: AFP)

 

A 30 éves játékos a Sparta Rotterdam akadémiáján nevelkedett, majd a Feyenoordban és a PSV Eindhovenben is játszott, mielőtt a 2015–2016-os idényben a Newcastle Unitedhez igazolt át. Itt aztán csak egy évet töltött el, hiszen 2016 nyarán a Liverpool megvásárolta, amellyel aztán a 2018–2019-es évadban megnyerte a Bajnokok Ligáját, s egy évvel később a Premier League-t is.

„Ez a váltás új kihívást jelent számomra, hiszen Európa egyik legjobb csapatához csatlakozom. Szeretném a legjobbamat nyújtani azokhoz a nagyszerű tervekhez, amit az együttes kitűzött maga elé. A PSG az elmúlt években megmutatta, hogy nagyszerű, és biztos vagyok benne, hogy együtt, a szurkolóinkkal együtt még tovább és még magasabbra juthatunk" – nyilatkozta a klub honlapjának a középpályás.

A holland középpályásért az FC Barcelona is bejelentkezett korábban, azonban minden bizonnyal a jobb pénzügyi lehetőségek miatt a PSG-t választotta. Sajtóhírek szerint a futballista minimum kétszer annyit kereshet Párizsban, mint a katalánoknál.

Georginio Wijnaldum az elmúlt idényben  51 tétmérkőzésen lépett pályára a Liverpoolban, s három gólt szerzett.