PSG: a világ legjobbja akar lenni a kedden aláíró brazil

Vágólapra másolva!
2013.01.01. 17:12
null
Lucas Moura édesanyja társaságában mutatta be új mezét (Fotó: Reuters)
Kedden aláírta szerződését és edzésbe állt Lucas Moura, a Paris Saint-Germain legfrissebb igazolása. A brazil támadó középpályást a PSG katari edzőtáborozása keretében a dohai Iszlám Múzeumban mutatták be hivatalosan.

 

Lucas Mouráért 40 millió eurót fizetett a PSG a játékos eddigi klubjának, a brazil Sao Paulónak, és az összeg további ötmillióval növekedhet, ha a futballista beváltja a hozzá fűzött nagy reményeket. Az egyezség már a nyáron megszületett, de Moura az év végéig maradhatott eddigi klubjában.

„Nagy kihívás számomra a PSG-ben futballozni – mondta bemutatkozásképp a húszesztendős játékos. – A klubnak korábban sok brazil labdarúgója volt, akik magasra tették a lécet. Érzem, nagyon sokat várnak tőlem, és ígérem, nem fogok összeroppanni a teher alatt, hiszen egyszer majd a világ legjobbja szeretnék lenni.”

A fiatal kora ellenére máris 22-szeres brazil válogatott labdarúgó köszönetét fejezte ki honfitársának, a PSG sportigazgatójaként dolgozó Leonardónak a szerződés tető alá hozásáért, és reményét fejezte ki, hogy képes lesz meghálálni Carlo Ancelotti érzékelhető bizalmát.

Nasszer el-Kelaifi, a párizsi klub elnöke a sajtótájékoztatón megerősítette a korábban Ancelotti szájából elhangzottakat: Lucas Moura – a sportvezető keddi meghatározása szerint „a világ egyik legjobb futballistája”– lesz a PSG egyetlen téli erősítése.

A PSG az első helyen várja a francia élvonalbeli bajnokság (Ligue 1) jövő hét végi folytatását, igaz, csak jobb gólkülönbségével előzi meg a szintén 38 pontos Marseille-t és Lyont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik