Portugália: újabb megosztó C. Ronaldo-szobrot lepleztek le

Vágólapra másolva!
2021.12.29. 19:22
null
Nincs szerencséje a szobrokkal a Manchester United és a portugál válogatott sztárjának (Fotó: AFP)
Újabb megosztó Cristiano Ronaldo-szobrot avattak fel a minap. A legújabb emlékművet az India Goa nevű államában található Calangutéban leplezték le, ám a helyiek jelentős része nem örül neki – és nem azért, mert az alkotás olyan rosszul sikerült volna.

A BBC azt írja, az illetékesek reménykedtek abban, hogy a szobor inspirációként szolgálhat a helyi fiatalok számára, hiszen India ezen régiójában igencsak népszerű sportág a labdarúgás. Azonban figyelmen kívül hagytak egy fontos tényezőt: Goa több mint 450 évig portugál fennhatóság alatt állt, és csak 1961-ben szabadult fel az elnyomás alól.

Így a helyiek a múlt miatt nem nézik jó szemmel a portugál „jövevényt”, sokkal jobban örülnének annak, ha helyi futballistákra hívnák fel a figyelmet – már csak azért is, mert a távoli és a közelebbi múltban több környékbeli labdarúgó is bekerült az indiai válogatottba.

Mint ismert, korábban több Cristiano Ronaldóról készült emlékmű is jelentős mennyiségű kritikát kapott – a madeirai reptéren kiállított szobor volt az első fecske, habár az alkotónak azóta volt lehetősége a javításra. Már jégből is készült egy nem éppen tökéletes alkotás az MU sztárjáról.

A LEGÚJABB SZOBOR INDIÁBAN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik