Portugália: távozik a Benfica vezetőedzője – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.12.28. 17:05
null
Jorge Jesus másfél év után távozik a Benficától (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be az SL Benfica, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Jorge Jesussal, a klub vezetőedzőjével.

 

„Köszönünk mindent Jorge Jesusnak, amit az elmúlt másfél évben a klubért tett, és sok sikert kívánunk neki a jövőben”áll a klub közleményében, amelyből kiderül, hogy a klub a szerződésben foglaltak szerint mindent biztosít Jorge Jesus számára, amíg a megállapodása eredetileg szól, vagy amíg új állást nem talál magának.

A portugál szakember 2020 augusztusában vette a lisszaboni együttes kispadját, amellyel az elmúlt idényben a harmadik helyen végzett a portugál bajnokságban.

Az SL Benfica vezetőedzői posztját Jorge Jesus távozása után Nélson Veríssimo veszi át a 2021–2022-es idény végéig. A szakember egy évvel ezelőtt, 2020. december 28-án vette át az együttes második csapatának irányítását, amellyel a jelenlegi kiírásban 15 mérkőzésen 10 győzelem mellett 3 döntetlen és 2 vereség a mérlege. A gárda ennek köszönhetően vezeti a másodosztályt, négy ponttal megelőzve a Feirensét.

A lisszaboni klub 15 mérkőzés után 37 ponttal a portugál élvonal (Liga Portugal) harmadik helyén áll, négy ponttal lemaradva az első FC Porto, és a második Sporting CP mögött. A Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutott – többek között a Barcelona 3–0-s legyőzésével –, amelyben az Ajax lesz az ellenfele, a Portugál Kupától azonban búcsúzott az FC Porto elleni sima, 3–0-s vereséget követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik