Portugália: két számjegyig jutott a Benfica a Nacional ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.10. 21:32
null
Na, Jonas vajon csapata hányadik gólját ünnepli? (Fotó: AFP)
Portugáliában több mint fél évszázada nem látott végeredménnyel zárult a Benfica–Nacional találkozó: a hazaiak 10–0-ra győztek, a gólokon nyolcan osztoztak.

Noha a Benfica a listavezető Portóval a bajnoki címért küzd, a Nacional pedig a kiesés elől menekül, semmi előjele nem volt a vasárnap esti mészárlásnak: a Benfica 3–0-s félidő után végül 10–0-ra nyert a Nacional ellen.

A lisszaboniak példás csapategységet mutattak, hiszen mindössze ketten szereztek egynél több gólt – Haris Seferovic még az első félidőben duplázott, a csereként a 73. percben pályára lépő Jonas pedig az utolsó öt percben, s rajtuk kívül még betalált Grimaldo, Joao Félix, Pizzi, Ferro, Rúben Dias és Rafa Silva is.

Legutóbb 1964-ben, 55 éve nyert tíz góllal bajnoki mérkőzést a Benfica, akkor – az azóta jobb létre szenderült – Seixalt győzte le az Eusébio fémjelezte brigád 10:0-ra, s az első portugál aranylabdás egymaga hat góllal terhelte az akkori újonc hálóját.

A Benfica egyébként a következő idényben 11-et lőtt, s akkor is a Seixal volt az áldozat, ám itt már jött három válasz is, így ekkor csak nyolc góllal nyert a lisszaboni csapat.

Tízgólos sikere révén a Benfica szerezte az idény során a legtöbb gólt a portugál élvonalban, s 21 forduló után a hátránya egy egység az 51 pontos listavezető Porto mögött – igaz, gólkülönbsége messze a legjobb a mezőnyben.

PRIMEIRA LIGA
21. FORDULÓ

Benfica–Nacional 10–0
(Grimaldo 1., Seferovic 21., 27., Joao Félix, 50., Pizzi 54. – 11-esből, Ferro 56., Rúben Dias 64., Jonas 85., 90. Rafa Silva 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik